Metrica

itfaiye_head.png

İdari Yapı

Dünya İtfaiyelerindeki teknolojik gelişmelere paralel olarak kendisini yenileyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Daire Başkanlığı emrine bağlı; İtfaiye İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü, Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, İtfaiye Müdahale Şube Müdürlüğü, İtfaiye Bakım Onarım Şube Müdürlüğü, İtfaiye Arama Kurtarma ve Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Önlem Şube Müdürlüğü olmak üzere toplam 6 Şube Müdürlüğü bulunmaktadır.

Daire Başkanlığımız, Ankara’nın 25706 km2’lik il sınırları içerisindeki, 25 ilçesinde, 46 İtfaiye İstasyonunda, 217 araç ve 1194 personeli ile 7/24 İtfaiye hizmeti vermektedir.

Kurtarma Timlerimiz

1997 yılında Türkiye’deki itfaiyeler arasında ilk olarak sualtı arama kurtarma timi Ankara İtfaiyesinde kurulmuştur.

K-9 Arama Kurtarma Timi, Daire Başkanlığımız tarafından her türlü arama kurtarma faaliyetlerinde görev yapmak amacıyla 1999 yılında kurulmuş olup, ilk önce Ankara halkının, gerek görüldüğünde ise tüm Türkiye’nin hizmetindedir.

Yasal Dayanaklarımız

Yasal dayanaklarımız İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı “Belediye İtfaiye Yönetmeliği’’ ile belirlenmiştir.

Görev ve Sorumluluklarımız

03.07.2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 52. maddesine dayanılarak hazırlanan, 21 Ekim 2006 tarih ve 26326 sayılı Belediye İtfaiye Yönetmeliğine göre yetki, görev ve sorumluluklarımız belirlenmiştir.