21 Şubat 2013 Perşembe 00:00
YAVRU KAPLAN "KOKO CANGO"YA MEDYADAN BÜYÜK İLGİ

-ANNESİ BAKMAYINCA HAYVANAT BAHÇESİ VETERİNER HEKİMLERİNCE BİR ANNE ŞEFKATİYLE BAKILAN KOKO CANGO 4,5 KİLOGRAMA ULAŞTI
-BAŞKENTLİLERİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GELEN MİNİK KAPLANA MEDYA DA BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

kaplan.jpgBüyükşehir Belediyesi AOÇ Hayvanat Bahçesi’nde annesinin bakmayıp terk ettiği minik kaplan Koko Cango’ya medya büyük ilgi gösteriyor.
Bir anne şefkatiyle veteriner hekimler, bakıcı annesi ve hayvanat Bahçesi çalışanlarıyla yaşatılan Cango 40 günlük olurken, 4,5 kilograma ulaştı. Başkentlilerin gözbebeği haline gelen minik kaplana, medya da büyük ilgi gösteriyor.
Asya ormanlarının en vahşi hayvanını temsil eden kalabalık kaplan ailesinde sayı, 40 gün önce doğan kaplan yavrusu Koko Cango ile 10’a ulaştı.

-“HAYVANAT BAHÇESİ MEDYA MENSUPLARININ İKİNCİ ADRESİ OLDU”
Bengal kaplanı cinsi anne kaplanın, her dönemde de yavrularına bakmadığına dikkat çeken Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar, “Koko Cango adını verdiğimiz dişi yavru kaplanı, annesi reddedince hemen korumaya almıştık. Hem tüm ülkemizdeki vatandaşlardan hem de medyadan o kadar büyük bir ilgi var ki, neredeyse Türkiye’nin maskotu oldu. Hayvanat Bahçesi medya mensuplarının ikinci evi oldu adeta. Randevu alıp haber yapmak istiyorlar. Biz de minik Cango’yu hem korumak hem de aşırı ilgiden rahatsız etmemek için özen gösteriyoruz” dedi.
3 saatte bir acıktığı için 40 günlük bir bebekten hiçbir farkı olmayan Cango’nun özel olarak hazırlatılan beşiğinde uyuduğunu ve oyuncaklarıyla vakit geçirdiğini anlatan Sancar, “İçinde Amerika’dan gelen özel bir mama bulunan biberonla 2-3 saatte bir sürekli besleniyor. Bir bebek gibi özenle gazı çıkartılıp, tuvalet ihtiyacı gideriliyor. Hatta yine bir bebek gibi bez bağlıyoruz, ancak tek farkı kuyruğu için bir delik açmamız. Anne şefkati verilerek sevimli Cango’yu yaşatmaya çalışıyoruz.”

-1 KİLO 350 GRAM DOĞAN CANGO 4,5 KİLOYA ULAŞTI

Annesi bakmayan yavruların yaşamasının çok zor olduğunu söyleyen Mustafa Sancar, “Bu yüzden bir ilki yaşıyoruz. 40 günlük Cango adeta maskotumuz oldu. Gündüz saat 17.00’a kadar Hayvanat Bahçesi’nde veteriner hekimimiz ve bakıcı annemizin gözetiminde olan Koko Cango, akşamları da sırasıyla gönüllü veteriner hekimlerimizin evlerine götürülüyor. Dişleri ilk günlerden itibaren çıkmaya başlayan Cango’nun kesici dişleri de göründü. Annesi 200, babası 250 kilo olan Cango, 1 kilo 350 gram olarak doğmuştu. Şu an 4,5 kiloya ulaştı” diye konuştu.

-CANGO’NUN KATILIMIYLA KAPLAN SAYISI 10’A ULAŞTI

AOÇ Hayvanat Bahçesi’nde ziyaretçi girişinin hemen solunda, oldukça büyük korunaklı kafeslerde yaşamlarını sürdüren, kedigiller familyasının azametli temsilcileri kaplanlar, göz kamaştırıcı bir şekilde ziyaretçileri karşılıyor.
Değişik yaşlardan 5’i erkek, 4’ü dişi 9 kaplan, bahçedeki yırtıcı hayvanların en kalabalık ve dikkat çeken ailesini oluşturuyor. Koko Cango’nun aileye katılmasıyla dişi kaplan sayısı 5’e ulaştı.