Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Uzaktan Eğitim Portali: E-Öğrenme…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Internet Üzerinden Ofis Programlarininin Kullanimini Öğretmeyi Amaçlayan Projesi “E-Öğrenme” Ile Bilgisayar Öğrenmek Şimdi Daha Kolay -3 Ay Süren “E-Öğrenme” Kurslarindan Yararlanmak Isteyen Ankaralılar; Altindağ Gençlik Merkezi, Eryaman Aile Yaşam Merkezi, Bilgi Erişim Merkezi, Mamak Gençlik Merkezi Ve Sincan Aile Yaşam Merkezi’ne Başvuru Yaparak, Internet Üzerinden Bilgisayar Eğitimi Kursundan Faydalanabiliyorlar.

12 Şubat 2010 Cuma 06:11
Uzaktan Eğitim Portali: E-Öğrenme…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın “e-öğrenme” projesi sayesinde bilgisayar öğrenmek artık daha kolay. İnternet üzerinden zamana ve mekana bağlı kalmadan ofis programlarının kullanımını öğretmeyi amaçlayan portala ilgi her geçen gün artıyor. Hizmete açıldığı 1 Aralık 2007’den bu yana 2 bin 548 kişinin yararlandığı uzaktan eğitim portalı, EGO Genel Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitiminde de kullanılıyor.
Yediden yetmişe tüm Ankaralıların ücretsiz yararlanabildiği “e-öğrenme” portalında Microsoft Word, Excel, Powerpoint ve Outlook programlarının kullanımları öğretiliyor. Kurslara katılmak isteyenler, kendilerine verilecek site adresi, kullanıcı adı ve şifresi ile istedikleri zaman, istedikleri yerden “e-öğrenme” portalına girerek, Microsoft Office programlarının eğitimini alabiliyor. Kullanıcılar, kurs konularını istedikleri kadar tekrar etme imkanı da bulabiliyorlar.
“E-öğrenme” kurslarından yararlanmak isteyen Ankaralılar; Altındağ Gençlik Merkezi, Eryaman Aile Yaşam Merkezi, Bilgi Erişim Merkezi, Mamak Gençlik Merkezi ve Sincan Aile Yaşam Merkezi’ne başvuru yaparak, internet üzerinden bilgisayar eğitimi kursundan faydalanabiliyorlar.

-EĞİTİM 3 AY SÜRÜYOR
“E-öğrenme” metodunun, kişisel eğitim olanağı sağladığını kaydeden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, “Kursiyerler, öğrenimlerini kendileri yönlendiriyorlar. Bu hizmetten faydalananlar kendi öğrenme hızında, istediği zaman, istediği kadar eğitime devam ediyorlar” diye konuştu.
Şeker, 3 ay sürecek eğitimin sonunda, isteyen katılımcıların Avrupa Bilgisayar Eğitimi Sertifikası sınavına girerek sertifika alma hakkına sahip olabileceklerini de belirtti.

-HİZMET İÇİ EĞİTİMDE DE KULLANILIYOR
“E-öğrenme”  portalının kullanıcıları gün geçtikçe artarken, sistem, hizmet içi eğitimlerde de büyük kolaylık sağlıyor. “e-öğrenme” portalı,  Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve EGO Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı arasında gerçekleştirilen işbirliği ile hizmet içi eğitimlerde de kullanılıyor. Şu anda EGO Genel Müdürlüğü’nün 168 personeli, bu hizmetten yararlanıyor.
Konu ile ilgili bilgi veren EGO Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Keskin,  tüm yazışmaların ve işlemlerin Office programı kullanılarak yapıldığına dikkat çekerek, “Zamanın ve işin çok kıymetli olduğu bir süreç içerisindeyiz. İnsanların eğitim için mekan değiştirmeleri mümkün değil. Bu portal ile personelimiz, farklı mekanda bulunmak zorunda kalmadan programları daha etkin kullanmayı öğrenecek” dedi.
İsmail Keskin portalla ilgili olarak da, “Personelimize hem eksik bilgilerini tamamlama olanağı sağlayacak, hem de   işlem yaparken, yazı yazarken karşılaştıkları sorunları birbirlerine sormak yerine programda ilgili bölüme girerek nasıl yapıldığını öğrenme fırsatı verecek” diye konuştu.

-BAŞVURU ADRES VE TELEFON NUMARALARI

Altındağ Gençlik Merkezi:
Altındağ Caddesi No:31/1 ALTINDAĞ 
Telefon: 317 59 28
Eryaman Aile Yaşam Merkezi:
Ayaş Yolu 20 Km. ERYAMAN
Telefon: 279 00 00
Bilgi Erişim Merkezi:
Cinnah Caddesi Kırkpınar Alt Geçidi ÇANKAYA 
Telefon: 440 52 18
Mamak Gençlik Merkezi:
Lale İş Merkezi Makro Market ABİDİNPAŞA
Telefon: 365 15 36
Sincan Aile Yaşam Merkezi:
Sincan Harikalar Diyarı Parkı FATİH/SİNCAN
Telefon: 273 97 90