Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Su Faturalarınızın Bilgisi Bir Sms Uzaklıkta…

Aski Genel Müdürü Kamil Kılıç: “ Yeni Başlattığımız Uygulama İle Abonelerimiz Güncel Borç Bilgilerini Cep Telefonlarından Gönderecekleri Bir Sms İle Öğrenebilecekler” -“Ayrıca Faturasını Ödemeyi Geciktiren Abonelerin Sayaçları Sökülmeden Önce Son Kez Cep Telefonlarından da Borçlarını Ödemeleri İçin Uyarılacak”

22 Aralık 2009 Salı 09:02
Su Faturalarınızın Bilgisi Bir Sms Uzaklıkta…

1.gif

Ankaralılar su fatura bilgilerini SMS ile elde edebilecekler. Abonelerine zamandan tasarruf sağlamak ve daha iyi bir hizmet vermek amacıyla teknolojinin her türlü olanağından yararlanan ASKİ Genel Müdürlüğü bir yeniliğe daha imza attı. 
ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, ASKİ’nin teknolojik altyapısını güçlendirerek hizmetlerinin bilgi ve iletişim çağına uygun hale getirildiğini belirtti. Kılıç, en son olarak da abonelerinin su fatura bilgilerini SMS ile anında öğrenebilmelerine olanak sağlayacak sistemi uygulamaya koyduklarını söyledi.
ASKİ’nin yeni başlattığı hizmet sayesinde abonelerin güncel borç bilgilerini ve ödenmemiş fatura bilgilerini cep telefonundan gönderecekleri SMS ile sorgulayabileceklerini kaydeden Genel Müdür Kılıç, “Bunun için abonelerimizin cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne abone numarasını yazıp AVEA için 05549910185’e, VODAFONE için 05415180185’e,    TURKCELL için de 05343005033’e göndermeleri gerekmektedir” dedi.

“BORCUNUZU ÖDEYİN UYARISI”

ASKİ Genel Müdürü Kılıç, ASKİ’nin devreye soktuğu bu uygulama sayesinde borçlarından dolayı sayaçları sökülecek abonelerin son bir kez daha uyarılacağını ifade ederek, şunları söyledi:
“Başkentliler, güncel borç ve ödenmemiş fatura bilgilerini kısa mesaj sayesinde kolaylıkla öğrenebilecekler. Bunun yanı sıra  borçlu abonenin, sayacının borcundan dolayı suyunun kesilmesinden önce aboneler kısa mesaj ile uyarılmakta ve bilgilendirilmektedir. Borcu sorgulanan abonenin telefon numarası otomatik olarak kurumumuzun bilgisayar sistemine kaydedilmekte, bu sayede abonenin sayacı borcundan dolayı kapatılmadan önce kısa mesaj ile bir kez daha hatırlatılmakta ve bilgilendirme mesajı gönderilmektedir.”
ASKİ olarak amaçlarının abonelerine kaliteli ve hızlı hizmet sunmak olduğunu kaydeden Kılıç, “Bu kapsamda daha önce online fatura ödemesini başlattık. Zengin içeriğiyle her türlü bilgilendirmenin yer aldığı internet sayfasını geliştirdik ve son olarak da abonelerimizin güncel fatura borçlarını cep telefonlarından sadece bir SMS göndermek suretiyle sorgulayabilecekleri bir hizmeti devreye soktuk” diye konuştu.