Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SOS’TAN ANKARA LİSESİ’NE DESTEK…

Onursal Başkanlığını Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) desteğiyle bakım ve onarımı yapılan Ankara Lisesi (Anadolu) Müzesi törenle açıldı.

12 Ekim 2012 Cuma 17:53
SOS’TAN ANKARA LİSESİ’NE DESTEK…

ONURSAL BAŞKANLIĞINI NEVİN GÖKÇEK’İN YAPTIĞI SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI’NIN DESTEĞİYLE ONARIMI YAPILAN ANKARA LİSESİ MÜZESİ TÖRENLE AÇILDI

Onursal Başkanlığını Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) desteğiyle bakım ve onarımı sos_ank_lisesi_400_12102012.jpgyapılan Ankara Lisesi (Anadolu) Müzesi törenle açıldı.
Ankara Lisesi’nin 89. Kuruluş yıldönümünde düzenlenen açılış törenine; Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türker, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Yılmaz, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Vural Çakır, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Üyeleri, davetliler ile lisenin mezunları katıldı.
Ankara Lisesi (eski Ankara Kız Lisesi) Konferans Salonu’nda düzenlenen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Müdür Eşref Sağlık, Ankara Lisesi’nin Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu belirterek, sosyal hayatı etkileyen nice mezunlar yetiştirdiğini söyledi. Sağlık, “Cumhuriyet tarihimizle yaşıt okulumuz, kendi tarihini oluşturmayı unutmamış, 89 yıl boyunca biriktirdiği değerleri müzede buluşturdu” dedi.
Ankara Kız Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ümit Eser Çakır da “Bu yıl okulumuzun kuruluşunun 89. yılını kutluyoruz. Okulumuz Cumhuriyetle yaşıt. Cumhuriyetin özü ve geleceği insandır. Atatürk, Ankara Kız Lisesi’ne çok önem vermiştir. Müzemizin açılışını kutluyoruz” diye konuştu.
Ankara Lisesi Mezunlarından ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker ise yaptığı konuşmada, okul hayatını anlatarak, “Burada çok şey öğrendim; dürüstlüğü, küçükleri korumayı, büyüklere ve öğretmenlere saygılı olmayı” dedi.
Ankara Seğmenler Kulübü’nün gösterileri ilgiyle izlenirken, Olgunlaşma Enstitüsü’nün geçmişten günümüze Türk Kadını kıyafetleri ile Atatürk kıyafetlerinden oluşan defilesi büyük alkış aldı.
Programdan sonra müzenin açılışı davetliler tarafından yapıldı. Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı tarafından bakım ve onarımı yapılan müzede, Atatürk’ün hediye ettiği ve kullandığı eşyalardan oluşan sergi de ilgiyle izlendi.