Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının, toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için donanımlı 2 merkezde, veterinerlik hizmetlerinin yanı sıra bakım ve barınma hizmetlerini de yerine getiriyor.

03 Kasım 2015 Salı 12:57
SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARINA 9 AYDA 55 BİN 130 VETERİNERLİK HİZMETİ VERDİ
-HASTA VE YARALI HAYVANLAR, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EVCİL HAYVAN HASTANESİ İLE SİNCAN GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ VE BARINAĞI’NDA TEDAVİLERİ YAPILDIKTAN VE KISIRLAŞTIRILDIKTAN SONRA YAŞAM ALANLARINA BIRAKILIYOR

sokak_hayvanlari_7.jpgBüyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının, toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için donanımlı 2 merkezde, veterinerlik hizmetlerinin yanı sıra bakım ve barınma hizmetlerini de yerine getiriyor.
Kurtuluş Parkı'ndaki Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Hastanesi ile Sincan Geçici Hayvan Bakımevi ve Barınağı'nda, bu yıl 9 ayda Ankara’daki sokak hayvanlarına toplam 55 bin 130 veterinerlik hizmeti verildi.
Her türlü veterinerlik hizmetinin verildiği 2 merkezde sokak hayvanlarına yönelik 2 bin 532 muayene, 2 bin 942 aşılama, 3 bin 339 kısırlaştırma, 39 bin 977 enjeksiyon, 4 bin 470 paraziter ilaç uygulaması ve 1870 görüntüleme (röntgen ve MR) hizmeti verildi.
Sokak hayvanlarının tedavi, kısırlaştırma ve her türlü operasyonunun güvenle yapıldığı iki merkezde tedavi süreci sonucu sağlına kavuşan, kısırlaştırılan, aşıları yapılan ve çip takılarak kayıt işlemleri tamamlanan sokak hayvanları saldırgan değilse, yaşam alanı olan sokaklara geri bırakılıyor.
Sağlıklarına kavuşan sahipsiz köpek ve kedilerin, mevcut yasalar ve Avrupa Birliği normlarına göre, daha önce yaşadıkları doğal yaşam ortamlarına bırakılmaları gerektiğine dikkat çeken Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, hayvanların yaklaşık birkaç ay süren tedavi sürecini, Sokak Hayvanları Sincan Geçici Bakımevi ve Barınağı’nda geçirdiğini söylediler.

-SOKAK HAYVANLARINA TEDAVİ VE BAKIM-
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi ve Sincan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Barınağı, başta başıboş köpekler olmak üzere sokak hayvanları için hizmet veriyor.
Büyükşehir Belediyesi Hasta Hayvan Nakil Aracı veya yetkili kuruluş ve gönüllülerce Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi ve Sincan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Barınağı’na getirilen hasta veya yaralı sokak hayvanları, gerekli durumlarda cerrahi müdahaleler de dahil olmak üzere tedavi ediliyor. Tedavi gören, kısırlaştırılan ve aşılanan sokak hayvanları, tümüyle sağlıklarına kavuşana kadar izlenmeleri ve gerekli müdahalelerin yapılması için Sincan’daki tesisin geçici barınağında korunuyor.

-KAZA GEÇİREN HAYVANLARA NAKİL ARACI-
Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına “Hasta Hayvan Nakil Aracı” ile de hizmet veriyor. Kaza geçiren hayvanlar, araçla sağlık merkezine ulaştırılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmete soktuğu 2 araç, cadde ve sokaklarda, mahalle aralarında kaza veya değişik nedenlerle acil müdahale gerektirecek şekilde sağlık sorunu yaşayan evcil hayvanların imdadına yetişiyor. Trafik kazasına uğrayan sokak hayvanları için acil nakil aracı, “Alo 153” Mavi Masa’dan talep edilebiliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Türkiye’de Kuduz
Hastalığının Kontrolü Projesi" kapsamında sahipsiz kedi ve köpeklere ücretsiz kuduz aşısı kampanyasını da sürdürüyor.

SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ
SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ
SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ
SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ
SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ
SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ
SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ
SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ
SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜKŞEHİR ŞEFKATİ