21 Mart 2013 Perşembe 00:00
SİNCAN EVCİL HAYVANLAR PARKI'NDA GEZİ KEYFİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİNCAN EVCİL HAYVANLAR PARKINDA, AĞAÇLARIN AÇAN ÇİÇEKLERİ, YAVRULARIYLA BİRLİKTE GÜNEŞLENEN EVCİL HAYVANLARIN SEYİR KEYFİ, ÇOCUKLARIN NEŞELİ CIVILTILARI İLE BÜTÜNLEŞİYOR

kuslar.jpgSincan Evcil Hayvanlar Parkı, baharın gelip havaların ısınmasıyla vatandaşların akınına uğruyor. Park, Sincan’da bir mahalle parkı konumunda olmasına karşın geniş alanı, sportif donatıları ve barındırdığı çok sayıda evcil hayvan ile Başkentlilerin ilgi odağı oluyor. Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nı gezen vatandaşlar, özellikle çocuklar olmak üzere tüm Ankaralıların mutlaka gezip görmesi gereken bir park olduğu düşüncesinde birleşiyor.
Büyükşehir Belediyesi Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nda, yeşillenen ağaçların, açan çiçeklerin, güneşlenmek için yuvalarından açık havaya çıkan evcil hayvanların oluşturduğu ortam, özellikle okulların tatil olduğu hafta sonlarında parkı ziyaret eden çocukların neşeli cıvıltıları ile adeta bir panayır alanına dönüşüyor.
Parka aileleriyle birlikte gelen çocuklar, özellikle kafesleri dışında güneşin tadını yavrularıyla birlikte çıkaran değişik türden çok sayıda evcil hayvanı bir arada görme fırsatı buluyor.

-YAVRULARIYLA ANKARA KEÇİLERİ NEŞE KAYNAĞI-
Ankara Keçilerinin bulunduğu bölümde 45 günlük 3 sevimli minik yavrunun, bir o yana bir bu yana koşarak baharın tadını çıkarması bahçeye farklı bir canlılık katıyor. Özellikle çocukların neşe kaynağı olan minik keçilerin annelerinin peşinden koşarak süt emmeleri, kendilerine özgü zıplama yetenekleri ve oyunlarını sergilemeleri görülmeğe değer tablolar oluşturuyor.
-BEYAZ VE ALAGEYİKLERİLGİ ODAĞI-
Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nın ilgi çeken güzide ev sahipleri geyiklerden beyaz ve alageyik olan iki farklı türü ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Özellikle erkek geyiklerin birbirleriyle girdikleri mücadelelerde boynuzlarını kullanarak toslaşmaları da parkın ilgi çeken aksiyonları arasında bulunuyor.

-MİDİLLİ ATLARI, LAMALAR, PARKIN SÜSLÜSÜ TAVUS KUŞLARI
Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği ufak türdeki atlar (MİDİLLİ ATLARI) çoğunlukla toplu olarak bir arada dolaşıp, birlikte yem yiyerek zaman geçirmeleri ile dikkat çekerken, Güney Amerika’nın dağ ve çayırlarında yaşayan koyuna benzeyen deve ile akraba olduğu söylenen Lama, parkın ayrı bir özelliğini oluşturuyor.
Afrika orijinli uçma özelliği bulunmayan, dünyanın her bölgesinde rahatlıkla yaşayabilme yeteneğine sahip Deve Kuşu, Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nın ev sahipleri arasında önemli bir yere sahip olurken, Tavus Kuşları parlak mavi yeşil renkleri ile göz kamaştırıyor. İnce ve narin yapısı ile değişik türlerdeki Sülünler görenleri kendilerine hayran bırakıyor.

-EN ZENGİN EVCİL HAYVAN PARKI-
Türkiye’nin hayvan çeşitliliği ve kapsamı bakımından en büyük evcil hayvan parkı olma özelliğini taşıyan Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’nda yeni doğan yavrularla birlikte evcil hayvan sayısı 400’e ulaştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca yeniden düzenlenerek restore edilen parkta, iki halı saha, iki basketbol sahası, bir voleybol sahası, 900 metrelik koşu ve yürüyüş parkuru, iki kondisyon çalışma alanı, iki çocuk oyun parkı gibi sosyal tesisler yer alıyor.