ŞEHİT İTFAİYE ERİ ORÇUN YAŞAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir binada çıkan yangına müdahale ederken hastaneye kaldırılan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan İtfaiye Eri Orçun Yaşar’ın cenazesi, düzenlenen resmi törenin ardından Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak Köyü’ne uğurlandı.

08 Ekim 2023 Pazar 15:43
ŞEHİT İTFAİYE ERİ ORÇUN YAŞAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Geçtiğimiz hafta Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir binada çıkan yangına müdahale ederken hastaneye kaldırılan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan İtfaiye Eri Orçun Yaşar için resmi cenaze töreni düzenlendi.

İskitler’deki Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’nda düzenlenen resmi törene; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Şehit Orçun Yaşar’ın ailesi, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mesai arkadaşları katıldı.

Görevi başında şehit olan İtfaiye Eri Orçun Yaşar'ın Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi törenin ardından dualarla Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyüne uğurlandı.

“ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”

Düzenlenen törene katılarak Şehit Yaşar’ın acılı ailesine baş sağlığı dileyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Orçun Yaşar isminin sonsuza kadar yaşatılacağını belirterek şunları söyledi:

“Çok değerli mesai arkadaşlarım, Ankara Büyükşehir ailesi görev şehidimizin ailesi hepimizin başı sağ olsun. Görev şehidimiz Orçun, birkaç gündür sürdürdüğü mücadelesini maalesef kaybetti. Ben şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun, ruhu şad olsun… Orçun evladımız, girdiği sınavda birinci olarak kazanmıştı ve kendisini arkadaşlarına sevdirmiş kabul ettirmişti. Gerçekten çok üzgünüz. Kederli ailesi burada gördüğünüz bütün itfaiye personeli bundan sonra sizin evladınızdır. Bizler ismini sonsuza kadar yaşatacağız. İnşallah böyle bir acıyı Cenab-ı Allah bir daha yaşatmasın diyorum. Ben kederli ailemize, Büyükşehir ailemize baş sağlığı diliyorum.”