Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ŞEBEKE SUYUMUZ YİNE PIRIL PIRIL, YİNE TERTEMİZ…

ASKİ yetkilileri, son yapılan analizlerde, Başkent’in şehir şebeke suyunun temiz, kaliteli, içilebilir ve pırıl pırıl olduğunun bir kez daha belgelendiğini bildirdiler.

12 Ekim 2012 Cuma 17:45
ŞEBEKE SUYUMUZ YİNE PIRIL PIRIL,  YİNE TERTEMİZ…

ASKİ YETKİLİLERİ:

“BAŞKENT’İN MUSLUKLARINDAN AKAN SU TERTEMİZ VE PIRIL PIRIL. BAŞKENTLİLER GÜVEN İÇİNDE TÜKETEBİLİRLER”

ASKİ yetkilileri, son yapılan analizlerde, Başkent’in şehir şebeke suyunun temiz, kaliteli, içilebilir ve pırıl pırıl olduğunun bir kez daha belgelendiğini bildirdiler.
Başkentli abonelere seslenen yetkililer, “Musluklarınızdan akan suyu güven içinde tüketin. (Ev ve işyerlerindeki depoların temiz olması durumunda) Her gün farklı noktalardan alınan numunelerle sürekli fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılan ASKİ’nin içme suyu, yine tertemiz ve pırıl pırıl” dediler.
ASKİ laboratuarlarında fiziksel kimyasal ve bakteriyolojik su analizleri sonucunda, şehir şebeke suyunun kalitesinin kontrol altında tutulduğunun altını çizen yetkililer, şu bilgileri verdiler:
“Başkent’in içme suyu gereksinimi karşılarken, suyu temiz ve sağlıklı şekilde kullanıma sunmak için büyük bir titizlik içinde çalışıyoruz. Suyu kaynağından aldığımız noktadan başlayarak, arıtılması, şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamasında ayrı testlere tabi tutarak, vatandaşa ulaşmasını sağlıyoruz.”
ASKİ Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’nca, Eylül ayı süresince Ankara’nın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığını kaydeden ASKİ yetkilileri, şunları kaydettiler:
“Başkent’in farklı 1200 odak noktasından noktalarından aldığımız su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini akredite olmuş laboratuarlarımızda gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz bu analizler sonucunda başkent içme suyunun WHO (Dünya Sağlık Örgütü) standartlarına uygun olduğunu bir kez daha kanıtlamış olduk.”
Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuarlarında şehir şebeke su analizlerinin, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve Türk Standartları (TS266) göz önüne alınarak yapıldığını vurgulayan yetkililer, “1-30 Eylül 2012 tarihleri arasında raporlaştırılan su analiz sonuçlarına göre Başkentliler, musluklarından akan suyu güven içinde tükettiler. 1200 odak noktası ile İvedik ve Pursaklar Arıtma Tesisleri çıkışından alınan su numunelerinde yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamının TSE‘ye uygunluğu bir kez daha kanıtlandı” diye konuştular.
01-30 Eylül tarihleri boyunca yapılan Ankara içme suyu kalite kontrollerinin tamamı standartlara uygun bulunurken, analiz sonuçlarında ki parametreler ise şöyle:

Parametreler                    İvedik       WHO           TS 266                Sağ. Bak. İnsani Tüketim            

Arıtma                                                     Amaçlı Sular Yönetmelik

                                        Çıkışı                                                     Değerleri

Renk (Pt-Co Birimi)           < 5            15               20                       Yok

Bulanıklık (NTU  Birimi)    0,31          5                 1,0                      1.0

Koku                                Yok           Yok             Yok                    Yok

Tat                                    Normal                        Normal               Normal

pH                                    7,11          6.5-8.5         6.5 ≤ pH ≤ 9.5     ≥ 6.5 ve ≤ 9.5

Ağır metaller                    Yok           Yok             Yok                    Yok

Sertlik  (mg CaCO3 /L)       87             -                  -                         -

Bakteri                              Yok           Yok             Yok                    Yok