Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

REFÜJLER, CAM BARİYERLERLE IŞIL IŞIL…

-Büyükşehir Belediyesi, Başkent Ankara’nın modern ve estetik görüntüsünü güzelleştiren aydınlatma çalışmalarına devam ediyor. -Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, kızılay-sıhhiye-ulus güzergahındaki refüjlere, led aydınlatmalı ve darbelere dayanıklı cam bariyerler yerleştirdi

08 Ocak 2013 Salı 00:00
REFÜJLER, CAM BARİYERLERLE IŞIL IŞIL…

-Büyükşehir Belediyesi, Başkent Ankara’nın modern ve estetik görüntüsünü güzelleştiren aydınlatma çalışmalarına devam ediyor

-Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, kızılay-sıhhiye-ulus güzergahındaki refüjlere, led aydınlatmalı ve darbelere dayanıklı cam bariyerler yerleştirdi

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in merkezi yollarındaki refüjleri darbelere dayanıklı ve rengarenk ışıklarla aydınlatılan cam bariyerlerle donatıyor. Işıl ışıl ve aydınlık görüntüsüyle parlayan yıldız Başkent Ankara’daki rengarenk ışıklandırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda daha modern ve daha estetik bir Başkent için çalışan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, yoğunluğun fazla olduğu Kızılay, Sıhhiye ve Ulus güzergahında toplam 3 bin 700 metre boyunca refüje özel aydınlatmalı cam bariyerler yerleştirerek, hem yayalara hem de sürücülere seyir zevki yaşatıp, yollara özel bir görünüm kazandırdı.

Başkent yollarını genişleten, asfaltıyla, şeritleriyle ve levhalandırma çalışmalarıyla dünya standartlarının üzerinde modern ve çağdaş bir görünüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, rengarenk yepyeni çalışmalarla yolları güzelleştirmeye devam ediyor.

DNR_8370.jpg

Yol çalışmalarında öncelikle hem sürücü hem de yaya güvenliğini ön planda tutan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ağaç, üst geçit ışıklandırmaları, aydınlatma direkleri ve bunlar gibi birçok çalışmayla hareketlilik kazandırdığı Başkent yollarını, her geçen gün daha da renklendirmeye devam ediyor.

-YOLLARDA RENGARENK GÖRÜNÜM

Önceliğin araç ve yaya güvenliği olduğunu kaydeden yetkililer, refüjlerdeki cam bariyerlerin hem yollara hareket kazandırmak hem de özellikleriyle olası trafik kazalarındaki hasarları en aza indirmek amacıyla konulduğunu belirterek, “Paslanmaz çelik çerçeveli ve kırılmaz camlı bariyerler, sürücüler açısından da büyük güvenlik sağlıyor. Ayrıca, ışıklandırmayla da orantılı olarak muhteşem bir görüntü sağlıyor” dediler.

            Merkezi yerlerde, üzerinde Büyükşehir Belediyesi logolarının bulunduğu cam bariyerlerde dönüşümlü olarak yeşil, mavi, mor, kırmızı ışıklarının yandığını ve tüm camı aydınlattığını kaydeden yetkililer, “Şehrimizin yaşanabilirlik seviyesini dahaüst noktalara çıkartmayı hedefledik” diye konuştular.