Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÖTA ŞOFÖRLERİNE YANGIN EĞİTİMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özel toplu taşıma araç şoförlerine (ÖTA) yangın eğitimi verdi. Şoförlere sertifikalarını, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ile EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu sundu.

25 Mart 2017 Cumartesi 14:50
ÖTA ŞOFÖRLERİNE YANGIN EĞİTİMİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ BALCI VE EGO GENEL MÜDÜRÜ GÜNDOĞDU, EĞİTİME KATILAN ÖTA ŞOFÖRLERİNE SERTİFİKALARINI VERDİ

yangin_egitimi_2.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, özel toplu taşıma araç şoförlerine (ÖTA) yangın eğitimi verdi. Şoförlere sertifikalarını, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ile EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu sundu.
EGO Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen seminerde, İtfaiye Daire Başkanlığı Uzman Eğitmeni Nurettin Ayaz, Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) şoförlerini bilgilendirdi.
Ayaz, şoförlere, “yangınların nedenleri”, “yangınları önleyici tedbirler”, “yangın söndürücülerinin kullanımı”, “yangın anında neler yapılması gerektiği” ve “itfaiyenin görevleri”, konularında görüntüler eşliğinde aydınlatıcı bilgiler verdi.
Yangın söndürme cihazını ayrıntılı olarak sürücülere anlatan Ayaz, cihazın piminin çekilerek, nasıl kullanıma hazır hale geldiğini uygulamalı olarak gösterdi. Ayaz, yangın söndürme cihazının manometre okunun, yeşil ve yeşilden sonraki bölgeyi göstermesi gerektiğini belirtti.

-SERTİFİKALAR, BALCI VE GÜNDOĞDU’DAN...
ÖTA şoförlerine 3 günlük seminerin ardından sertifikaları da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu tarafından verildi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da millet tarafından büyük bir destan yazıldığını belirterek, “Sizler, bizler, sokaktaki vatandaşımız, hepimiz gerçekten büyük bir mücadele verdi. Bu mücadele, bundan sonra da inşallah yedi düvele karşı devam ediyor. İnşallah ülkemizi iyi günler bekliyor. Bu vesileyle de bu eğitimin hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ÖTA sürücüleri, seminerin ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın sahasında uygulamalı yangın eğitimine katıldı.

ÖTA ŞOFÖRLERİNE YANGIN EĞİTİMİ
ÖTA ŞOFÖRLERİNE YANGIN EĞİTİMİ
ÖTA ŞOFÖRLERİNE YANGIN EĞİTİMİ
ÖTA ŞOFÖRLERİNE YANGIN EĞİTİMİ
ÖTA ŞOFÖRLERİNE YANGIN EĞİTİMİ