23 Haziran 2016 Perşembe 14:35
MEZARLIKLARDA BAYRAM ÖNCESİ YOĞUN TEMPO

-ANKARA’DAKİ MEZARLIKLARDA, RAMAZAN AYINDA ARTAN ZİYARETLER VE BAYRAM ÖNCESİ HAZIRLIKLAR NEDENİYLE YOĞUN ÇALIŞMA TEMPOSU YAŞANIYOR
-HİZMET KALİTESİ, TEMİZLİĞİ VE ÇEVRE DÜZENİYLE ZİYARETÇİLERİ MEMNUN EDEN MEZARLIKLARDA, CENAZE SAHİPLERİ VE ZİYARETÇİLERİN HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILANIYOR

mezarlk.jpgBaşkent’in; Cebeci Asri, Karşıyaka, Mamak Ortaköy, Sincan Çimşit ve Gölbaşı mezarlıklarında Ramazan ayında artan ziyaretler ve bayram öncesi hazırlıkları nedeniyle yoğun çalışma temposu yaşanıyor. Hizmet kalitesi, temizliği ve çevre düzenlemeleriyle ziyaretçileri memnun eden mezarlıklarda, cenaze sahiplerinin ve ziyaretçilerin her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.
Türkiye’nin en gelişkin cami ve sosyal tesislerine sahip Karşıyaka Mezarlığı ve onun ikizi Ortaköy Mezarlığı bayrama hazırlanıyor. Ankaralılar, Başkent’te defin işlemlerinin yükünü taşıyan Karşıyaka Mezarlığı'nı, Ramazan süresince olduğu gibi Ramazan Bayramı'nda da huzur içinde ziyaret edebilecekler. Karşıyaka Mezarlığı, ağaçlandırması, çevre düzeni, temizliği ve bakımıyla dikkat çekiyor.
Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'da, merhum yakınlarının huzur içinde mezarlıkları ziyaret edebilmeleri için trafikten teknolojiye, aydınlatmadan çeşme yapımına kadar pek çok çalışmaya imza atıyor. Çok geniş bir alana sahip Karşıyaka Mezarlığı’nda ana yollar ve ara yollar, kilit taşıyla döşeniyor. Yollar ve mezarlık araları da temizlik ekiplerince pırıl pırıl temizleniyor. Mezarların bulunduğu parsellerde ayrık otları ayıklanıyor, mezarlık alanında bulunan arızalı çeşmeler onarılıyor.
Mezarlık alanında, 08.00- 17.00 saatleri arasında hoparlörlerden, açıklamalı olarak Kur’an-ı Kerim okunuyor.
Mezarlıklara yakınlarını ziyarete gelenler, buralarda verilen hizmetlerden çok memnun olduklarırnı belirterek, "Yollar, kaldırımlar, yeşil alanlar ve dini hizmetler, burada yakınlarımızın yanında, bize huzur ve gönül ferahlığı veriyor" dediler.