Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

MAVİ MASA ALO 153 PERSONELİNE ÖZEL EĞİTİM

Ankaralıların her tür iletişim teknolojisini kullanarak kentle ilgili sıkıntı, şikayet ve isteklerini aktarabildiği Alo 153 Mavi Masa çalışanları, hizmet kalitesinin en üst düzeye çıkarılabilmesi için özel eğitimden geçiriliyor.

28 Mart 2013 Perşembe 00:00
MAVİ MASA ALO 153 PERSONELİNE ÖZEL EĞİTİM

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE VATANDAŞLAR ARASINDA “İLETİŞİM KÖPRÜSÜ” OLAN ALO 153 MAVİ MASA

PERSONELİ HİZMET KALİTESİNİN EN ÜST DÜZEYE ÇIKARILMASI İÇİN ÖZEL EĞİTİMDEN GEÇİRİLİYOR ALO 153’E GÜNDE

ORTALAMA 1150 BAŞVURUNUN YAPILDIĞINI BİLDİREN YETKİLİLER, BUNUN YÜZDE 99’UNUN SONUÇLANDIRILDIĞINI

BELİRTTİLER

Ankaralıların her tür iletişim teknolojisini kullanarak kentle ilgili sıkıntı, şikayet ve isteklerini aktarabildiği Alo 153 Mavi mavi_masa_egitim_330_28032013.jpgMasa çalışanları, hizmet kalitesinin en üst düzeye çıkarılabilmesi için özel eğitimden geçiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “gören gözü”, “dinleyen kulağı” konumundaki Alo 153 Mavi Masa personeli için verimliliğin daha da artırılması amacıyla eğitim programları düzenlendi.

Eğitim programı kapsamında personele; “İletişim ve Halkla İlişkiler Teknikleri”, “Diksiyon ve Konuşma Teknikleri”, “Telefonda Profesyonel İletişim”, “Çağrı Merkezi ve Hizmet Teknikleri”, “Zor İnsanlarla İletişim Kurma” ve “Stres Yönetimi” gibi konu başlıklarında eğitim veriliyor.

Alo 153 Mavi Masa çalışanları Eğitim Uzmanı Berna Yakal tarafından teorik ve pratik olarak verilen derslere, 20-30 kişilik gruplar halinde katılıyor.

Toplam 12 gün süren program sonrasında kursa katılanlara birer sertifika verilecek.

Yüz yüze, telefonlarla veya diğer iletişim araçlarıyla sürekli vatandaşlarla görüşme halinde olan Alo 153 çalışanlarının önemli bir görev üstlendiklerine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, eğitim programının düzenlenmesi ilgili şunları söyledi:

“Düzenlediğimiz eğitim programı ile Alo 153 Mavi Masa personelinin vatandaşla doğru iletişim kurmasını, zor ve sıkıntılı görüşmelerde uygun konuşma yöntem ve tekniklerini uygulayarak,  Alo 153’ün yapısına, kurallarına uygun hizmeti en üst düzeye çıkartmalarını hedefliyoruz. Konular arasında; insanın kendisini tanıması, konuştuğu kişi ile ilgili analizler yapabilmesi, empati yaparak vatandaşı anlaması, stres ve stresin yönetilmesi gibi psikolojik davranış biçimleri de öğretiliyor.  Türkçeyi doğru ve güzel konuşmak için verilen diksiyon derslerinde ise ses tonu vurgu, hitap, dilde incelik, diyalog açıcı gibi çok sayıda ayrıntı personelimiz için özenle hazırlandı.

Çağdaş belediyecilik anlayışımızın gereği Ankaralılara daha iyi hizmet verebilmek için 2003 yılında kurulan Alo 153 Mavi Masa, bugün 7 gün 24 saat vatandaşların sorun, görüş ve taleplerini bildirdiği ve çözümün adresi olarak tanıdığı bir kurum oldu. Biz hizmet anlayışımızı daha da geliştirmek ve daima zirvede olmak için hem teknolojik yeniliklere adapte olmaya hem de personelimize her türlü eğitimi vermeye devam edeceğiz.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Alo 153 Mavi Masada, her türlü iletişim kanalı ile vatandaşların sıkıntı, şikayet ve istekleri alınıyor, sınıflandırmanın ardından konusuna göre başvurular ilgili birimlere iletiliyor, takip sürdürülerek sonuç hakkında vatandaşa istediği iletişim kanalı üzerinden (SMS, Telefon, e-posta, faks, posta) bilgilendirme yapılıyor.

Alo 153’e günde ortalama 900 telefon ile olmak üzere 1150 başvurunun yapıldığını bildiren yetkililer, bunun yüzde 99’unun sonuçlandırıldığını kaydettiler.

MAVİ MASA ALO 153 PERSONELİNE ÖZEL EĞİTİM
MAVİ MASA ALO 153 PERSONELİNE ÖZEL EĞİTİM
MAVİ MASA ALO 153 PERSONELİNE ÖZEL EĞİTİM
MAVİ MASA ALO 153 PERSONELİNE ÖZEL EĞİTİM
MAVİ MASA ALO 153 PERSONELİNE ÖZEL EĞİTİM
MAVİ MASA ALO 153 PERSONELİNE ÖZEL EĞİTİM