Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

KÖMÜR SATIŞ DEPOLARINA SIKI DENETİM…

Büyükşehir Belediyesi Çevre Zabıtası Ekipleri, Başkent’te Kömür Satışı Yapan Depolara Yönelik Denetimlerini Gece-Gündüz Sürdürüyor

15 Kasım 2012 Perşembe 20:48
KÖMÜR SATIŞ DEPOLARINA SIKI DENETİM…

   Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Çevre Zabıtası ekipleri, Ankara’da kömür satışı yapan tüm şirket ve depolara nokta operasyonlar düzenleyerek, satılan kömürün hem kilogram olarak miktarını hem de kalite yönünü inceliyor.

   Havaların soğumasıyla birlikte kömür denetimlerini gece-gündüz sürdüren Çevre Zabıtası ekipleri, kontrole gittikleri her kömür satış noktasında 25’er kiloluk olduğu belirtilen torbalarda rastgele seçtikleri 15-20 torbanın ağırlığını tespit ederek, satış şartlarına uygun olup olmadığına bakıyor.  

   Kontrollerde 25 kilonun altında bulunan kömür torbalarına zabıt tutularak el konuluyor. Depoda bulunan kömür torbalarının genelinin 25 kilonun altında bulunması durumunda ise depo mühürlenerek, tüm kömüre el konuluyor.  

   Ayrıca depolarda satışa sunulan kömürden alınan numuneler,   Ankara Valiliği bünyesinde görev yapan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı laboratuarlara götürülerek, analizi yapılarak kalite kontrolünden geçiriliyor. 

   Çevre Zabıtası ekipleri kömür satış yerlerinde yaptıkları denetim sonucu tuttukları tespit tutanağı doğrultusunda, eksik tartılı kömür sattıkları belirlenen veya Ankara Valiliği’nce belirlenen niteliklere uymayan düşük kalitede kömür sattığı tespit edilen şirketlerin kömürlerine el koyuyor ve yasal mevzuata uygun para cezası uyguluyor.  

   Konuyla ilgili bilgi veren,  Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mehmet Ercan, kış sezonunun başlaması nedeniyle kömür talebinin artığını hatırlatarak, “Artan kömür talebi doğrultusunda vatandaşların mağdur olmalarını önlemek için kömür depolarında denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Yaptığımız bu denetimlerle hem vatandaşlarımızın eksik tartılı kömür almasını engellemek hem de verimsiz düşük kalorili kömür alarak maddi ziyana uğramasını önlemek.  

   Denetimlerle ilgili önemli bir husus da Başkent’te temiz solunabilir bir havanın korunmasını sağlamak. Kömür depolarından aldığımız kömür örneklerinin analizi ile de satışa sunulan kömürün Ankara Valiliği ve il Hıfzıssıhha Kurumu’nun kentin hava kalitesini korumak amacıyla, mücavir alan sınırları içinde satışına izin verilen kömürün niteliklerine uygunluğunu belirlemek” dedi.

   Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşların hakkını korumak, haksız rekabeti önlemek ve Başkent’te hava kalitesini korumak için Ankara’da eksik ve kalitesiz kömür satışına izin vermeyeceklerini vurgulayan Ercan,  vatandaşlardan, şüphe duydukları kömür le ilgili şikayetlerini  ALO 153 telefon hattına yapmalarını istedi. 

 komur_denetim_770.jpg