Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

İTFAİYE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU

İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni, eğitimlerinin büyük kısmını geçirdikleri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda yapıldı.

10 Haziran 2017 Cumartesi 12:05
İTFAİYE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANI SİPAHİ:“BİR YANDAN GENÇLERİ MEZUN ETMENİN SEVİNCİNİ, BİR YANDAN DA AYRILMANIN BURUKLUĞUNU YAŞIYORUM" "BEN İNANIYORUM Kİ, YİNE YOLLARIMIZ BİR YERDE BİRLEŞECEK, BUNUN İÇİN BEN DE ÇABA SARFEDECEĞİM”

itfaiye_lisesi_10.jpgİskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni, eğitimlerinin büyük kısmını geçirdikleri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda yapıldı.
Diploma törenine, İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğretmenleri, mezunlar ve aileleri katıldı.
Sipahi, törende yaptığı konuşmada, bir yandan gençleri mezun etmenin sevincini, bir yandan da ayrılmanın burukluğunu yaşadığını ifade ederek, "Bugün, ilk yıllarını okullarında, son yılı staj olmak üzere diğer 3 yılını da İtfaiye Merkezimizde uzman eğitim kadromuzun rehberliğinde eğitim alarak geçiren 34 genç meslektaşımı mezun etmenin haklı gurunu yaşıyorum” dedi.
Yapılan çalışma ve sarf edilen emeğin hedefe ulaşacağından umutlu olduğunu belirten Sipahi, “Ben inanıyorum ki, yine yollarımız bir yerde birleşecek, bunun için ben de çalışarak çaba sarf edeceğim” diye konuştu.
Törende daha sonra, son sınıflarını yangın söndürme, trafik kazalarına müdahale gibi olaylara aktif olarak katıldıkları çalışmalar ve tatbikatlardaki başarıları dikkate alınarak yapılan değerlendirmede ilk 3 sırayı alan itfaiyeci adaylarına, başarı belgeleri verildi.
Celil Sipahi, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman eğitmenlerine de teşekkür belgesi verdi.

-KIZLAR, BAŞARIDA İLK 3 SIRAYI PAYLAŞTI –
34 mezundan sadece 8’i kız olmasına rağmen, eğitim dönemi sonunda başarı değerlendirmesinde ilk 3 sıra, kız öğrencilerin oldu.
Mezunlar arasında birinci olan Buse Sevilmiş, 2. Gamze Ak ve Esma Bekkaya’nın başarı belgeleri, İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi ile İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Vahap Yavuz tarafından takdim edildi.
Tüm öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından, tören, baretlerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

-ÖĞRENCİLER: "İTFAİYECİLİĞİ ÇOK SEVİYORUZ"
Merve Coşkun: “İtfaiyecilik mesleğini bilerek seçtim. Öğrenim süresince mesleğe olan sevgim, artarak çoğaldı. Yangın söndürme, trafik kazalarına müdahale ve hayvanların sıkıştıkları veya mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılması gibi çalışmalara katıldık. Belediyeler, BOTAŞ ve havaalanları gibi yerlerde çalışma alanlarımız oldu. Umut ediyorum ki mesleğimi yapma fırsatı bulurum.”
Merve Alat: “İtfaiyeciliği çok seviyorum. İlk önceleri biz kızlara başarılı olup olamayacağımız konusunda şüpheyle bakıyor ve dışlama eğilimi gösteriyorlardı. Teori ve pratikte gösterdiğimiz başarılı olduğumuzu, hatta onlardan daha iyi olduğumuzu gören erkek arkadaşlarımız, artık bize saygı duyuyorlar.”
Esma Bekkaya: “Babam itfaiyeci olduğu için bu mesleği biliyordum ve seçimimde babamın katkısı oldu. Severek, isteyerek okula girdim ve başarıyla bitirdim. Şimdi amacım , İtfaiyecilik Yüksek Okulu’na girerek, oradan da mezun olup, mesleğime en iyi şekilde başlayabilmek.”
Ramazan Göçmen: “İtfaiyecilik, çocukluğumdan itibaren hayalimdi. İtfaiyeciliğe beni çeken, belki de macera tutkumdu. İtfaiye araçları, itfaiyeci kıyafetleri, beni cezbeden yönlerdi. Okulda ve İtfaiye merkezinde gördüm ki, bu meslek sadece görünüşten ibaret değil. Bazı zorlukları var ama zor duruma düşen insanlara yardım etmek ve onları zor durumdan kurtarmak, ayrı bir mutluluk veriyor. Şimdi mesleği daha iyi tanıyor, kendime güveniyor ve meslekte başarılı olacağıma inanıyorum.”

İTFAİYE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU
İTFAİYE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU
İTFAİYE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU
İTFAİYE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU
İTFAİYE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU
İTFAİYE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU