Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Her Gün Yeni Bir Belmek Sergisi Başkentlilerle Buluşuyor…

- BAŞKENTİN HÜNERLİ KADINLARININ EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA SERGİLENİYOR - KURS MERKEZLERİ BİR AY BOYUNCA PATCHWORK’TEN AHŞAP BOYAMAYA, RESİMDEN EBRUYA KADAR BİNLERCE ESERLE SANAT GALERİLERİNE DÖNÜŞECEK

14 Mayıs 2012 Pazartesi 15:29
Her Gün Yeni Bir Belmek Sergisi Başkentlilerle Buluşuyor…

“Her ev bir atölye olacak” sloganıyla başlayan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 bölgede 150 noktada hizmet veren BELMEK’lerin 2011-2012 yılsonu sergileri Başkentlilerle buluşuyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları’na (BELMEK) katılan yüzlerce kadın bir yıldır edindikleri bilgiyi, beceriyi, tecrübeyi “el emeği göz nuru” eserlere dönüştürdü. Her biri birer sanat eseri değerindeki ürünler, BELMEK kurs yerlerinde ve bazı merkezlerde sergilenmeye başlandı.
2011-2012 dönemi 15 Eylül’de başlayan Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları, aylardır süren bir uğraşın ardından bu dönemi muhteşem ürünlerin yer aldığı sergilerle sonlandırdı. Bu yılın BELMEK kursiyerlerinin hazırladığı ilk serginin açılışı, Yenimahalle Akvaryum Çarşısı Palmiye Düğün Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek tarafından yapıldı. 
BELMEK’in Türkiye hatta dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Nevin Gökçek, “Burada öğretmen arkadaşlarım ve kursiyerlerin birbirinden muhteşem eserlerini göreceğiz. Allah nazarlardan saklasın, hepimizi korusun” diye konuştu.

- KARMA SERGİ FESTİVALDE
Büyük bir heyecan içerisinde son hazırlıklarını tamamlayarak en güzel eserlerini sergiye hazırlayan kursiyerler, hünerlerini Başkentlilerin beğenisine sunuyorlar. Hepsi birer sanat eseri titizliğiyle hazırlanan patchwork örtüler, iğne oyaları, boyanmış ahşaplar, gümüşler, takılar, taş bebekler, minyatürler, ebrular, mefruşatlar, el nakışları, alüminyum rölyefler, danteller, giyimler, çiniler, ipek pentürler kurs merkezlerini bir ay boyunca sanat galerisine çevirecek.
Yenimahalle bölgesindeki kurs merkezlerinde 8 Mayıs’ta Yenimahalle Akvaryum Çarşısında başlayan sergi açılışları, her gün başka bir merkezde devam ederek, 20 Haziran’da Altındağ Çubuk kursunda son bulacak. Ardından da tüm kurslardan seçilen eserlerden oluşacak karma sergi Büyük Ankara Festivali kapsamında Hipodrum’da açılacak.