HAYVANAT BAHÇESİNE ZİYARETÇİ AKINI

Hayvanat Bahçesi baharın gelmesiyle ziyaretçilerin akınına uğruyor. Özellikle tatil günlerinde büyük küçük her yaştan binlerce vatandaşın zamanını geçirmek için tercih ettiği Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde ziyaretçiler değişik türlerden hem vahşi hem de evcil hayvanları aynı zamanda görebilmek imkanını buluyorlar.

06 Nisan 2013 Cumartesi 00:00
HAYVANAT BAHÇESİNE ZİYARETÇİ AKINI

YAZ GÜNÜNÜ ARATMAYAN SICAK HAVALAR NEDENİYLE ÖZELLİKLE KÜÇÜK ÇOCUĞU OLAN ANKARALILAR HAFTA SONUNU HAYVANAT BAHÇESİ’NDE DEĞERLENDİRDİ

hayvanatbahcesi.jpgHayvanat Bahçesi baharın gelmesiyle ziyaretçilerin akınına uğruyor. Özellikle tatil günlerinde büyük küçük her yaştan binlerce vatandaşın zamanını geçirmek için tercih ettiği Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde ziyaretçiler değişik türlerden
hem vahşi hem de evcil hayvanları aynı zamanda görebilmek imkanını buluyorlar.
Hayvanat Bahçesi, barındırdığı vahşi ve evcil hayvan çeşitliliği ve kapsamı ile Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi. Şu anda Hayvanat Bahçesi’nde yırtıcı ve evcil 160 farklı türden toplam bin 853 hayvan bulunuyor.
Hayvanat Bahçesi’nde aslan, kaplan, puma gibi doğal yaşam alanları Anadolu olmayan yırtıcı hayvanlar ile boz ayı, kurt, vaşak, çakal, tilki gibi ülkemiz kırsalında yaşayan yırtıcıları görebilmek mümkün,
Maymun, zebra, deve, lama, zürafa, kürklü şebek, cibon maymunu, şempanze ve örümcek maymun gibi dünyanın farklı bölgelerine özgün hayvan türleri de Hayvanat Bahçesi’nin diğer sakinleri.
Ancak filmlerden, kitaplardan ve belgesellerden tanıyabildiğimiz birbirinden güzel ve ilginç hayvanların canlı canlı karşımızda durduğu, özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği Hayvanat Bahçesi’nin en çok ilgi gören sakini elbette ormanlar kralı aslan oluyor. Kedigiller ailesinin 3 temsilcisi, izleyenlerin heyecanlı bakışları arasında asil ve kendine güvenli duruşuyla takdir topluyor.
Hayvanat Bahçesi’nde Asya ormanlarının en vahşi hayvanını temsil eden, şimdilik ziyaretçilerin göremediği özel bakımda 3 aylık bebekleri bulunan kalabalık kaplan ailesi de kedigiller familyasının azametli temsilcileri olarak göz kamaştırıyor. Değişik yaşlarda 3 aylık bebekleri 5’i erkek, 4’ü dişi 9 kaplan, bahçedeki yırtıcı hayvanların en kalabalık ve dikkat çeken ailesi.
Bahçe’de, yüzme havuzlu özel kafesinde misafirlerini iri hantal gövdesi ile havuzunda karşılayan su aygırı Memiş, sıcak bölgelerdeki akarsuların yırtıcı avcısı timsahlar, upuzun boyları ve narin yapılarıyla Şakir ve Merve adlı iki zürafa ve daha nice özel yapıdaki canlı özellikle çocukların olmak üzere yediden yetmişe herkesin ilgi odağı oluyor.
Bahçenin diğer bir ilginç topluluğu de kendilerine ayrılan yeşil alanda ve havuz başında dolaşan, güneşleyen 33 adet flamingo oluyor. Hayvanat Bahçesi’nin kalabalık ailesi flamingolar, estetik görüntüleriyle muhteşem bir seyir keyfi yaşatıyorlar.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği içerisindeki Hayvanat Bahçesi’ni 2011 yılı sonunda devir alması ve Başkent’in diğer tüm park ve mesire alanlarında olduğu gibi giriş ücretini kaldırması sonucu, adeta ormanlık bir alandaki gibi her çeşit hayvanın bulunduğu park, çoluk çocuk ailelerin koştuğu adres oldu.