Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

HAŞERE İLE KIŞ AYLARINA YÖNELİK MÜCADELE…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haşere İle Etkin Mücadele Çalışmalarına Kış Yaklaşırken de Devam Ediyor Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Akgül: “Potansiyel Sivrisinek ve Karasinek Üreme Yerlerinde İlaçlama Yapıyoruz”

16 Kasım 2012 Cuma 21:23
HAŞERE İLE KIŞ AYLARINA YÖNELİK MÜCADELE…

    Başkent Ankara’da haşere ile mücadele, kış mevsimi yaklaşırken daha çok kapalı alanlara kaydırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin sonbahar aylarında etkin bir şekilde sürdürdüğü haşere ile mücadele çalışmaları, kışın da devam edecek. 

   Başkent’te yıl boyunca 3 vardiya halinde 24 saat çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında da haşerelerin özellikle larva halindeyken etkisiz hale getirilmesini amaçlıyor. 

   Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin her yıl ortalama hasere_ilaclama_400.jpg5 bin üreme alanında haşere ile etkin mücadele çalışması sürdürdüğünü kaydederek, çalışmaların diğer mevsimlerde olduğu gibi kışın da devam edeceğini söyledi.

   Hatice Akgül, kış dönemi ilaçlama çalışmalarının Kasım ayında başladığını ve 15 Mart 2013 tarihine dek yapılacağını ifade ederek, “Bu dönem içinde daha önce tespit edilmiş olan potansiyel sivrisinek ve karasinek üreme yerlerinde ilaçlama yapıyoruz” dedi. 

-KAPALI ALAN İLAÇLAMASI BAŞLADI

   Akgül, kış dönemi çalışmaları kapsamında kapalı alanlarda ilaçlamaya ağırlık verildiğini belirterek, uzun süre etkisini koruyabilen ilaçlar kullanıldığını söyledi. Akgül, şöyle konuştu: 

   “Sivrisinek mücadelesi kapsamında ısı merkezleri, konut ısı galerileri, eski ve yeni inşaat alanları, kotu düşük  mahallelerde bodrum katlar, sulak ve yeşil alanlar, parklar, göletler, dereler, süs havuzları, seralar ile kamu kurumlarının kapalı alanlarını kontrol altında tutuyoruz. Karasinek mücadelesinde ise ahır ve gübrelikler, terk edilmiş binalar ve çöp alanları için uzun süre etkisini sürdürecek ilaçlar  kullanıyoruz. Ayrıca insanların her gün yoğun olarak kullandıkları AŞTİ otobüs terminali ile ANKARAY ve METRO  gibi toplu taşım bölgelerinde, camilerde, talepte bulunan eğitim  kurumları ve resmi kuruluşlarda da ilaçlama çalışmalarımız  sürüyor.”

-İLAÇLAMA SADECE HEDEF HAŞEREYE ETKİLİ OLUYOR…

   Haşere konusundaki her türlü sıkıntıda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “384 66 10 - 11 - 12” numaralı ilaçlama telefonlarının 24 saat hizmette olduğunu söyleyen yetkililer, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilaçlama çalışmalarının insana yönelik tehlikesi bulunmadığına vurgu yaparak, kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar olduğunu açıkladılar.

   Yetkililer, Başkentli vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, ev ve işyerlerinde düşük bir ücret karşılığında ilaçlama yaptıklarını da belirtti.