Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ENGELLİ ASANSÖRLERİNE VE YÜRÜYEN MERDİVENLERE 24 SAAT BAKIM

- Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Başkent’teki Yaya Alt Ve Üst Geçitlerinde Hizmet Veren 96 Adet Engelli Asansörü İle 37 Yürüyen Merdivenin Sürekli Açık Bulunması İçin Gece Gündüz Çalışıyor

21 Şubat 2013 Perşembe 00:00
ENGELLİ ASANSÖRLERİNE VE  YÜRÜYEN MERDİVENLERE 24 SAAT BAKIM

- Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Başkent’teki Yaya Alt Ve Üst Geçitlerinde Hizmet Veren 96 Adet Engelli Asansörü İle 37 Yürüyen Merdivenin Sürekli Açık Bulunması İçin Gece Gündüz Çalışıyor

HAK_0334.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Başkent’teki yaya alt ve üst geçitlerinde hizmet veren 96 adet engelli asansörü ile 37 yürüyen merdivenin sürekli açık bulunması için gece gündüz çalışıyor. 22 kişilik 7 ayrı ekip; şehir merkezi, Konya, Eskişehir, İstanbul ve Esenboğa yolları üzerindekiler başta olmak üzere, yaya alt ve üst geçitlerindeki engelli asansörü ile yürüyen merdivenlerin aylık bakım-onarımları, temizlik ve kontrollerini gerçekleştirerek, sürekli hizmet vermeleri için çalışıyorlar.

         Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşların yaşamını daha da kolaylaştırmak için kent genelinde başlatılan seferberlik bir taraftan devam ederken, diğer taraftan da mevcut çalışmaların bakım ve onarımları da sürüyor.

Günlük yaşam içerisinde sık sık gördüğümüz, karşılaştığımız, kullandığımız yürüyen merdivenler ile engelli vatandaşlar için büyük önem arz eden engelli asansörlerinin sürekli hizmet vermesi için çalışan ekipler, fark etmediğimiz, kullanırken dikkat etmediğimiz bu işlerliğin devamı için gece gündüz görev başındalar.

-METRO VE ANKARAY’DAKİLER HARİÇ

HAK_0301.jpgMetro ve ANKARAY istasyonlarındaki engelli asansörleri ile yürüyen merdivenlerin EGO Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunduğunu, bunlar dışında yaya alt ve üst geçitlerindeki asansörler ile yürüyen merdivenlerin bakım, onarım ve temizliğinin kendi sorumluluklarında olduğunu kaydeden Kent Estetiği Bakım Onarım Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Bu kapsamda sorumluluğumuzda toplam 96 adet asansör ve 37 adet yürüyen merdiven bulunuyor. Bu 96 adet asansörün de 63 adedi hizmete açık durumda. 13’ünün ise revize edilmesi planlanırken, 16 adet asansörümüz de yedek parça beklediği için şu anda hizmet veremiyor.  Kalan 4 adet asansörde ise onarım çalışmalarımız sürüyor. Asansörlerimizin tümü en kısa zamanda hizmete girecek” dediler.

         Engelli asansörlerinin açık bulunması için gece ve gündüz ayrı ayrı ekiplerin görev yaptığını kaydeden yetkililer, aynı şekilde yürüyen merdivenler için de çalıştıklarını kaydederek, “Toplam 37 adet yürüyen merdivenimizin 26 tanesi hizmete açık durumda. Kalan 11 tanesi ise onarımı için parça beklendiğinden dolayı şu anda hizmette değil ancak, Şubat ayı içerisinde faaliyete geçirilmesi için süratle çalışıyoruz” diye konuştular.

-KENT DÜŞMANLARI ZARAR VERİYORLAR

Başkent’e ve Başkentlilere hizmet veren yürüyen merdivenler ile asansörlerin hizmet dışı olmalarındaki sebeplerin başında “hırsızlık olayları”nın geldiğini kaydeden ve bunu sırasıyla “sistemlerin kuruluşlarının eski olmasından dolayı malzemelerin bozulması ve dış etkenlerden yani, üst ve alt geçitlerdeki asansörler ve yürüyen merdivenlerin dış hava şartlarından etkilenmesi ve bu sistemleri kullanan üçüncü şahısların kötü kullanması” olarak açıklayan yetkililer, vatandaşlardan da duyarlı olmalarını isteyerek şunları söylediler:

         “Vatandaşlarımızın bu sistemleri kullanırken daha duyarlı olmaları gerekmektedir. Kent düşmanları olarak nitelendirdiğimiz kişilerin olası hırsızlıklarına karşı vatandaşların, şüphelendikleri durumlarda Alo 155’i arayarak ihbarda bulunmaları, sistemlerin çalışır halde kalmalarına faydalı olacaktır. Bütün bu hırsızlık ve dış etkenlere rağmen 7 ekip asansör ve yürüyen merdivenleri çalışır halde tutabilmek için özverili ve düzenli bir şekilde çalışmaktadırlar.”