ELMADAĞLI MİNİKLER TRAFİK EĞİTİMİNDE

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elmadağ Aile Yaşam Merkezi’nin minik üyeleri “Mini Trafik Kentinde” geleceğe hazırlandı

27 Ekim 2012 Cumartesi 09:59
ELMADAĞLI MİNİKLER TRAFİK EĞİTİMİNDE

CIMG5360_thumb.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi Elmadağ Aile Yaşam Merkezi’nin minik üyeleri ilk trafik eğitimlerini Kurtuluş Parkı’ndaki “mini trafik kentinde” aldılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin kent geneline yayılan sosyal merkezleri, örgün eğitime de dört dörtlük destek veriyor. Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimi geziler, seminerler, kurslar ve çeşitli faaliyetler ile destekleyen aile yaşam merkezleri bu çabasının karşılığında ise yoğun ilgi görüyor.

Elmadağ’ın çiçeği burnunda Aile Yaşam Merkezi de kısa sürede edindiği yüzlerce üye ile pek çok etkinliğe imza atıyor. Özellikle çocuk ve genç üyelerini, sosyal hayata dair faaliyetlerle de destekleyen Elmadağ Aile Yaşam SAM_1976.JPGMerkezi yöneticileri, trafik eğitim seminerleri ile de büyük takdir topladı.

EGO Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Merkezi’ne düzenlenen geziye 4. ve 5. Sınıf öğrencileri katıldı.

Kurtuluş Parkı’ndaki Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nde Elmadağlı çocuklar, trafik işaretlemelerinden yaya üst geçitlerine, trafik ışıklarından yaya geçitlerine kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü “minyatür bir kentte”, hem teorik olarak ders gördüler hem de akülü arabalarla uygulamalı olarak eğitim aldılar. Trafik işaret levhalarının yer aldığı sınıfta, sinevizyon eşliğinde verilen dersle başlayan eğitim programı ile şimdiden geleceğe hazırlanan minik sürücüler, akülü arabalarla yaptıkları turdan ise büyük keyif aldılar.