Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"DOĞRU BESLENMEYE BİRLİKTE ADIM ATALIM" KAMPANYASI

Büyükşehir Belediyesi, toplumda doğru beslenme konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, “Doğru Beslenmeye Birlikte Adım Atalım” kampanyasına destek oluyor. Kampanya, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülüyor.

18 Eylül 2015 Cuma 13:15
"DOĞRU BESLENMEYE BİRLİKTE ADIM ATALIM" KAMPANYASI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DOĞRU BESLENME KONUSUNDA TOPLAMDA FARKINDALIK YARATMAK AMACIYLA BAŞLATILAN “DOĞRU BESLENMEYE BİRLİKTE ADIM ATALIM” KAMPANYASINA DESTEK OLUYOR
-ANKARA’NIN 16 ÇEVRE İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK KAMPANYANIN EĞİTİM VE SUNUM PROGRAMLARINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK

dogru_beslenme_4.jpgBüyükşehir Belediyesi, toplumda doğru beslenme konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, “Doğru Beslenmeye Birlikte Adım Atalım” kampanyasına destek oluyor. Kampanya, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülüyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı’nın da yer aldığı “Doğru Beslenmeye Birlikte Adım Atalım” kampanyasına, Kazan’ın İmrendi Mahallesi’nde başlandı. Vatandaşlara doğru beslenme konusunda seminer verildi.
Kampanya süresince, Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın 16 çevre ilçesine verilen destek ve hizmetlerde köprü görevini üstlenirken, eğitim ve sunumlar da Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından yapılacak.

-“BÜYÜKŞEHİR İÇİN KÖYLÜLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİ”
Kampanyanın açılışında konuşan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Bu eğitim, Ankara’nın tüm köylerinde yapılacak. Eğitim sadece çocukları kapsamayarak, çocuklar aracılığıyla tüm anne ve babaları, dolayısıyla tüm çiftçileri konuya dahil edecek. Büyükşehir için köylülerimiz çok önemli ve bu yüzden Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Dairesi Başkanlığı olarak projelere devam edeceğiz” diye konuştu.

-HEDEF, 179 ORTAOKUL, 8 BİN 677 ÖĞRENCİ
Kampanya kapsamında 179 ortaokul ve 8 bin 677 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 16 çevre ilçe mahallelerinde bulunan ortaokullarda öğrencilere yönelik olarak 80 dakikalık “Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi” sunumları, Daire'nin teknik ve sağlık personeli tarafından verilecek. Sunumlar, kısa eğitim filmleri, anketler ve çeşitli uygulamalar kullanılarak yapılacak eğitimde program içeriği şöyle:
“Gıda ve bileşenleri. Güvenli gıda ve gıda güvenliğini bozan etmenler. Gıda muhafaza yöntemleri. Hijyen nedir, kişisel hijyen. Gıda maddelerinin depolanması, pişirilmesi ve servisinde dikkat edilecek hususlar (besin hijyeni). Gıda satın alırken dikkat edilecek hususlar.”

"DOĞRU BESLENMEYE BİRLİKTE ADIM ATALIM" KAMPANYASI
"DOĞRU BESLENMEYE BİRLİKTE ADIM ATALIM" KAMPANYASI
"DOĞRU BESLENMEYE BİRLİKTE ADIM ATALIM" KAMPANYASI
"DOĞRU BESLENMEYE BİRLİKTE ADIM ATALIM" KAMPANYASI