ÇOCUKLAR, ANNE-BABALARININ OYUNLARINI ÖĞRENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerini geleneksel oyun çizgileriyle renklendirerek, geleneksel oyunların, gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlıyor.

09 Aralık 2017 Cumartesi 09:17
ÇOCUKLAR, ANNE-BABALARININ OYUNLARINI ÖĞRENİYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN OKUL BAHÇELERİNE ÇİZDİĞİ OYUNLAR SAYESİNDE ÖĞRENCİLER, GELENEKSEL OYUNLARLA EĞLENİYOR

okul_bahcesi_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerini geleneksel oyun çizgileriyle renklendirerek,  geleneksel oyunların, gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekipleri, okulların oyun alanlarında "tombik mendil kapmaca, üç taş, seksek, hareket dizini, labirent, yakan top, yılan seksek / çoklu seksek, pusula, sürüklemeli seksek, köşe kapmaca, yağ satarım bal satarım" gibi 15  oyununçizimini yaptı.

Ekipler, 2014 yılında 77 okulda 844, 2015 yılında 764 okulda 7432, 2016 yılında 165 okulda 1643 ve 2017 yılında da 581 okulda 5985 şekil çizerek çocukların oyun dünyalarına renk kattı.

Büyükşehir Belediyesi’nce okul bahçelerinin zeminlerine yapılan geleneksel oyun çizgileri sayesinde çocuklar, anne ve babalarının oyunlarını oynama imkanı buluyor, aynı zamanda da bu oyunlar gelecek kuşaklara taşınmış oluyor.