ÇOCUK MECLİSİ, 22. DÖNEM ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 22. Dönem çalışmalarını tamamladı. “Bir Dönem Böyle Geçti” sunumu ile başlayan toplantıda konuşan Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, “Bana ve tüm meclis arkadaşlarıma bu imkanı verdiği için Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

15 Haziran 2017 Perşembe 13:44

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ, 22. DÖNEM SON TOPLANTISINI YAPTI

-GÖREV SÜRESİ DOLAN, ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI KARAKAYA:

“BİZE BU İMKANI VERDİĞİ İÇİN BAŞKANIMIZ MELİH GÖKÇEK'E TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”

cocuk.jpg

Yaşı gereği artık çocuk meclisi üyesi olamayacağını belirten Karakaya, “Artık benim için asla unutamayacağım 3 senelik başkanlık maceramın, yaşım gereği sonuna gelmek üzereyim. Çocuk Meclisi platformunda sizlere son kez sesleniyorum. Bu yüzden bir yanım buruk” diye konuştu. Karakaya, şunları söyledi:

“Benim için burada ailemden hiçbir farkı olmayan insanlardan ayrılmak, eminim ki hiç kolay olmayacak. Burası bana sonsuz kapılar açtı ve bunlardan bazıları başarıya, bazıları dostluğa, bazıları da haklarımıza çıktı. Eğer ben 3 senedir bu tecrübeyi edindiysem, herkesten önce sizin sayenizdedir. Yürüdüğüm bu yolda önümü açtığınız ve benimle olduğunuz için sizlere gerçekten minnettarım.”

Üyeler, son toplantılarında, Meclis'te geçirdikleri zamana ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşırken, bir sonraki dönem seçimlerine katılarak Meclis’e yeniden üye olmak yönünde dileklerini dile getirdiler.

Konuşmalardan sonra, Başkanlık Divanı’nın hazırladığı gösteriler gerekleştirildi. Büyük bir coşkuyla katılan gösterilere katılan çocukların sevincine ortak olan aileleri de onlarla birlikte eğlenirken, unutulmaz bir gün geçirdiler. Çocuklar, şiirler, şarkılar, danslar, mini yarışmalar, canlandırmalar ve enstrümanlarından yayılan melodilerle, rengarenk ve eğlence dolu bir toplantıyla, bu dönem çalışmalarını tamamladılar.

Meclis üyeleri, 22. yıldır çocukların sesi olmayı sürdürürken, Ankara’daki 9-14 yaş grubu çocukları yeni dönem seçimlerine katılmaya davet ederek, her çocuğun bu eşsiz deneyimi yaşaması gerektiğini bir kez daha hatırlattılar.