Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Kulüplerinin Judoda Büyük Başarısı...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KULÜPLERİNİN MİNİK JUDOCULARI ANKARA ŞAMPİYONASI’NDA FARKLI KİLOLARDA 12 ALTIN, 9 GÜMÜŞ, 22 BRONZ MADALYA KAZANDI

30 Ocak 2012 Pazartesi 14:01
Çocuk Kulüplerinin Judoda Büyük Başarısı...

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüplerinin minik judocuları, 300 sporcunun katıldığı Ankara Judo Şampiyonası’nda 12 altın, 9 gümüş, 22 bronz madalya kazanarak, başarılarını tescillendirdiler.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2012 yılı faaliyet programında yer alan Ankara Judo Şampiyonası Altınpark Akarsu Spor Salonu’nda yapıldı. Toplamda 10 kulüpten 300’e yakın sporcunun kıyasıya mücadele ettiği şampiyona da Çocuk Kulübü üyesi minik judocular, gurur verici başarılara imza attılar ve Türkiye Şampiyonası için de umut verdiler.
Şampiyonada tamamı Büyükşehir Belediye Ankaraspor Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan Batıkent Çocuk Kulübü’nden 25, Ahmetler Çocuk Kulübü’nden 15 ve Altındağ Gençlik Merkezi’nden 45 judocu mücadele etti.

judo_200.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 21 Çocuk Kulübü, 7-14 yaş arası üyelerini kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için erken yaşlarda spora yönlendiriyor. Çocuklar arasında büyük ilgi gören dallardan birisi ise judo oluyor. Judo branşında çeşitli yarışmalara katılarak, yeteneklerini sergileyen çocuklar, son olarak Ankara Judo Şampiyonası’nda, kazandıkları madalyalarla başarılarını bir kez daha ispatladılar.
Büyükşehir Belediye Ankaraspor Kulübü ve Altındağ Gençlik Merkezi Judo antrenörü Aslan Yıldız koordinesinde, Batıkent ve Ahmetler Çocuk Kulüpleri Antrenörü İbrahim Demir ve Hakan Özden gözetiminde Ankara Judo Şampiyonası’na hazırlanan minik judocular, farklı kilolarda aldıkları 12 altın, 9 gümüş ve 22 bronz madalya ile ilerisi için ümit verirken yöneticilerini de mutlu ettiler. 
Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek’e ve Ankaraspor Başkanı Ali Fikri Akşirin’e teşekkürlerini belirten başarılı judocular, Türkiye Şampiyonası’nda da başarılı sonuçlar elde etmek için çok çalışacaklarına söz verdiler.