Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“CeBIT BİLİŞİM FUARI’NDA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ…

Maliye Bakanı Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Cebit Bilişim Eurasia Fuarı’ndaki Stantını Gezdi, Stand Kuran Teknopark Üniversitelerinin Gençlerinden Bilgiler Aldı

30 Kasım 2012 Cuma 00:00
“CeBIT BİLİŞİM FUARI’NDA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ…

Maliye Bakanı Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Cebit Bilişim Eurasia Fuarı’ndaki Stantını Gezdi, Stand Kuran Teknopark Üniversitelerinin Gençlerinden Bilgiler Aldı

CeBIT Bilişim Fuarı, İstanbul’da CNR Expo Yeşilköy’de bilişimcileri ve tekonolojiyle ilgilenen ziyaretçileri buluşturmayı sürdürüyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’ndaki stantını gezdi, Ankara’dan gelerek stant kuran Teknopark Üniversitelerindeki gençleri selamladı.

Ankara İtfaiyesi’nin similasyon merkezinin tanıtıldığı standı ilgiyle inceleyen Bakan Şimşek, elektronik kitap okuma sistemiyle kitap okudu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan’dan detaylı bilgiler aldı.

-ANKARA CeBIT’E ADETA ÇIKARMA YAPTI…

  CeBIT Fuarı’nda Başkenti; ODTÜ, Ankara, Bilkent, Gazi ve Hacettepe Teknopark Üniversiteleriyle başarıyla temsil eden Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin standında, Ankara İtfaiyesi’nin similasyon merkezinin tanıtım standı küçük büyük herkesin ilgi odağı oluyor.

Özellikle gençler ve ileride itfaiyeci olmak isteyen çocuklar, Ankara İtfaiyesi’nin standında itfaiye araçlarını dev ekranda kendileri kullanıyor ve güzargaha da tamamen hakim olarak hem eğleniyor hem de bir ön eğitim  almış oluyorlar.

-GÖRME ENGELLİLERE BİR ÖMÜR KARŞILIKSIZ EĞİTİM DESTEĞİ…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bilişim çadırında yer alan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı “Görme Engelliler Eğitim Teknoloji Merkezi” standı da beğeniyle takip ediliyor.

Merkezi tanımak için İstanbul Maltepe’den 3 saatlik yorucu bir seyahatle Yeşilköy’deki Fuar alanına geldiğini söyleyen görme özürlü Süha İlyas Gönen, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Görme Engelliler Merkezi’ni internetten takip edebiliyorum. Ama Ankara’ya teyzemlere gittiğimde de uğrayacağım. Sırf burası için İstanbul’un çok uzak bir semtinden geldim” diye duygularını belirtti.

Görme Engelliler Eğitim Teknoloji Merkezi yetkilileri, ilköğretim çağında Merkez’e üye olan görme engelli çocukların üniversitelerden mezun olana kadar hatta daha sonrasında da ömür boyu izlendiğini, her türlü teknolojik desteğin verildiğini kaydettiler. Merkezde görme engellilerin sesli program sayesinde bilgisayar kullanmaları sağlanıyor. Getirdikleri sözel ve her türlü kitap kendi alfabeleri olan Braille Alfabesi’ne çevriliyor. Kitaplar ilk aşamasında bilgisayarda taranıp, uygun formata getirilerek, talepleri doğrultusunda ister Braille isterse de mp3 formatında kullanımlarına sokuluyor.

-KILIÇLI TÜRK SİPAHİLER BİLGİSAYAR OYUNUNDA-  

Türk savaşçılar da Fuar’da canlandırılıyor. ODTÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren bir yazılım firması da At ve Kılıç (Mount and Blade) isimli bilgisayar oyunlarının tanıtımını ellerinde oklar olan Sipahi kıyafetli gençlerle yapıyor. Ziyaretçiler, ODTÜ Teknokentli gençlerle hatıra fotoğrafları çektiriyor.  

Ortaçağ’da geçen oyunda Türk savaşçılar da yer alıyor. 34 kişilik bir ekiple oyunu yazdıklarını aktaran Bilgisayar Mühendisi Erdinç Kaya, oyunun tamamen yerli yazılım olduğu belirtti. Oyun yazılım ekibinde bulunan Ümit Singil ise oyunun yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi gördüğünü söyleyerek, ünlü oyun dergisi PC Gamer tarafından yapılan araştırmada At ve Kılıç oyununun gelmiş geçmiş en iyi 100 oyun arasında bulunduğunu söyledi.  

-ELEKTRONİK ATIĞI, ANKARA’DA GERİ DÖNÜŞÜYOR-

            CeBIT Fuarı’nda stant açan bir elektronik atık ve geri dönüşüm fabrikası, tüm Türkiye’den gelen eski teknolojiyle üretilmiş, artık ömrünü tamamlamış atık olarak nitelendirilen elektronik cihazları Fuar boyunca  topluyor. Fabrika, “Biz İstanbul şubesiyiz. Ama Ankara’da Pursaklar  İlçesi’nde geri dönüşüm fabrikamız var. Doğaya zararlı her türlü maddeyi ayrıştırıyor, Ankara ve ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz” dediler.   

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN BİLİŞİM ÇADIRINDA “FLY CAM -HELİKOPTER KAMERA” VE “PANORAMİK KENT EKRANI”…

            Büyükşehir’in dev bilişim standında “Fly Cam – Helikopter Kamera” “Panaromik Kent Ekranı”            büyük ilgi çeken diğer bölümleri oluşturuyor.

Uçarak mekan çekimi yapabilen helikopter kamera ile ilgili sinevizyon gösterisini izleyen ve bilgi alan ziyaretçiler, panoramik kent ekranı sistemi ile de Başkent’ Ankara’nın rekreasyon alanları ve kentsel parklarını tanıyorlar.

            Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, CEBİT Bilişim Eurasia Fuarı’nın canlı olarak, yeni kurulan “WEB TV” ile de www.ankara.bel.tr ve www.abbtv.org adreslerinden izlenebileceğini açıkladı.  

Fuar,2 Aralık Pazar gününe kadar 10.30 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.