Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden CeBIT Fuarı’na çıkarma. İstanbul’da bu yıl 14.’sü düzenlenen CeBIT Bilişim Fuarı, vatandaşların, ulusal ve uluslararası medyanın büyük ilgi gösterdiği bir törenle açıldı…

24 Ekim 2013 Perşembe 16:50
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN AOÇ’DE YAPIMINA BAŞLADIĞI “TEMAPARK”, CeBIT 2013 FUARI’NDA ASLINA UYGUN MAKETİYLE İLK KEZ TANITILIYOR
-TEMAPARK VE BURADA YER ALACAK PELUŞ HAYVAN FİGÜRLERİNİN BULUNDUĞU “NUH’UN GEMİSİ”, FUARIN İLK GÜNÜNDE ZİYARETÇİLERİN HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKTİRDİĞİ PRESTİJ MEKAN OLDU
-CeBIT FUARI’NIN AÇILIŞ KURDELESİNİ KESEN AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ İLE GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ DAHA SONRA FUAR ALANINDAKİ STANTLARI GEZDİLER.
-BAKAN KILIÇ: “FUARDA GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL STANT ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN”


cebit_acilis.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nden CeBIT Fuarı’na çıkarma. İstanbul’da bu yıl 14.’sü düzenlenen CeBIT Bilişim Fuarı, vatandaşların, ulusal ve uluslararası medyanın büyük ilgi gösterdiği bir törenle açıldı…
CeBIT Fuarı’nın açılış kurdelesini kesen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra Fuar alanındaki stantları gezerek, katılımcı kurumların teknolojik ürünlerini inceledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin de standını gezerek, özellik Nuh’un Gemisi konseptini inceleyen Bakan Kılıç, “CeBIT Fuarı’nda gördüğüm en güzel stant Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin. Özellikle Nuh’un Gemisi’ni çok beğendim. Zaten Başkan Gökçek, yurtdışında boşyere incelemelerde bulunmuyor, parkları geziyor, onlardan örnekler alarak, gördüğünüz gibi daha başarılı projeler üretiyor. ‘Temapark’ Türkiye’deki en güzel projelerden biri olmuş” dedi.

-CEBIT’E ANKARA’NIN TEMAPARK’I DAMGA VURDU
Geçtiğimiz yıl da fuarın en çok ilgi gören stantları arasında yerini alan ve bu yıl da Atatürk Orman Çiftliği’nde yapımına başlanan Avrupa’nın en büyük Disneyland benzeri parkı “Temapark” tanıtım maketi ile fuara damgasını vuran Ankara Büyükşehir Belediyesi, yine ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.
Tamamlandığında Ankara turizminin de atar damarı haline gelecek Temapark’ın ışıklı ve birebir maketinin yer aldığı platform, ziyaretçilerin büyük ilgisini topladıkları ve hatıra fotoğrafları çektirdikleri bir yer haline geliyor. Büyükşehir standında ayrıca “Nuh’un Gemisi” konseptine yerleştirilen peluş hayvan figürleri, özellikle çocukların yakından tanıdığı transformers robotlarının gerçeklerini aratmayan maketleri, Üniversal Stüdyoları’nın teknolojisini 5 boyutlu yansıtan “Ankara’yı Geziyorum” Salonu, 7’den 70’e tüm katılımcıların beğenisini topluyor.

-TEMAPARK, ASLINA UYGUN MAKETİYLE İLK KEZ TANITILIYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin AOÇ’de inşaatını sürdürdüğü ve ilk olarak CeBIT 2013 Fuarı’nda aslına uygun maketiyle tanıtılmaya başlanan “Temapark”, bittiğinde Avrupa’nın en büyüğü olacak.
Üç ana bölümden oluşacak Temapark’ın birinci bölümü, Disneyland’dan daha büyük ve görsel açıdan daha zengin bir konsept olarak planlandı. Üçü çok büyük, diğerleri ise çocuklar ve aileler için hazırlanan toplam 14 adet roller coaster bulunacak olan Temapark’ta, Universal Stüdyoları’ndaki teknolojiyi yansıtan sinema salonları da yer alacak. Bunların yanı sıra geniş alanlarda atari salonu, dinazor ormanı, müzesi, restoranı, dinazor satış bölümleri ve dinazor temalı çocukların binebileceği oyuncaklar bulunacak. Meydanda ise biri 80 metrelik diplodocus, diğeri ise 40 metrelik t-rex dinazorlar ziyaretçileri karşılayacak.
Temapark’ın ikinci bölümü oluşturan Hayvanat Bahçesi ise eski Hayvanat Bahçesi’nin hemen karşısında yıkılan bowling salonunun bulunduğu alana taşınacak. Eskiden 80 olan hayvan türü, dünyanın dört bir yanından getirilecek hayvanlarla 270’e çıkacak. İlkel kafeslerin yerine modern yaşam alanları yapılacak. Hayvanlar için alışma ve hastane bölümleri bulunacak.
Temapark’ta üçüncü olarak da şimdiki hayvanat bahçesinin bulunduğu alana; aile ve çocuk dinlenme bölümleri yapılacak. Hiçbir ağacın kesilmeyeceği ve yeni ağaçların da dikileceği büyük bir gezi, dinlenme ve oyun alanı yer alacak.

-FUAR 27 EKİM AKŞAMINA KADAR AÇIK KALACAK
Geçen yıl 23 ülkeden katılımcı ve 93 ülkeden de ziyaretçinin bulunduğu Uluslararası CeBİT Fuarı’nın katılımcılarıyla ortak projeler üretmek ve işbirliği yapmak da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin diğer hedefleri arasında yer alıyor.
“Teknolojinin Başkenti Temapark ile CeBIT’te” ana temasıyla fuara katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin standı, CEBİT Bilişim Eurasia Fuarı, İstanbul Yeşilköy’de CNR Expo’da 27 Ekim Pazar akşamına kadar her gün 10.30 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI
"CeBIT BİLİŞİM FUARI" BAŞLADI