Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çamaşır Yıkama Merkezlerinde Ücretsiz Hizmet Sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurduğu Çamaşır Yıkama Merkezleriyle 5 Yıldır Üniversite Öğrencilerine Hizmet Veriyor

25 Ekim 2009 Pazar 15:00
Çamaşır Yıkama Merkezlerinde Ücretsiz  Hizmet Sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in bir üniversite kenti olmasını göz önüne alarak oluşturduğu çamaşır yıkama merkezleriyle, öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor. 
Büyükşehir Belediyesi’nin değişik semtlerde kurduğu ve 5 yıldır aralıksız hizmet veren ücretsiz çamaşır yıkama merkezleri, öğrenciler tarafından büyük ilgi gören mekanlar oldu.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde üniversite öğrencilerinin yararlanması amacıyla açılan merkezler, beşinci yılında da aralıksız hizmetlerini sürdürüyor. Öğrenciler bu merkezlerde giysilerini otomatik makinelerde ücretsiz olarak yıkayıp, kurutuyorlar.
Merkezlerden bir tanesi Gazi Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve yüksek okulların yer aldığı Beşevler Semti’nde bulunuyor. Yıkama merkezlerinden ikincisi de yine yoğun bir öğrenci yerleşim bölgesi olan Kurtuluş’ta hizmet veriyor.
Giysi yıkama, merkezlerinde 9′ar kişi çalışıyor. Her iki merkezde hizmet veren toplam 18 personel, öğrencilere, yıkama, kurutma ve ütüleme gibi konularda yardımcı oluyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı yıkama merkezlerinde verilen hizmetler, Büyükşehir Belediyesi’nin ANKET Şirketi tarafından yürütülüyor.
Anket Şirketi Genel Müdürü Belma İlhan, üniversite gençliğinin eğitim döneminde yaşadığı en önemli sorunlardan birinin çamaşır yıkama olduğuna dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, öğrencilere bu konuda yardımcı olmak amacıyla yıkama merkezleri projesini uygulamaya koyduğunu ve 5 yıldır bu merkezlerde verilen hizmetlerin başarıyla sürdüğünü söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik olarak yürüttüğü hizmetten ötürü büyük mutluluk duyduklarını kaydeden öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorlar.