Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN KIŞ DÖNEMİ İLAÇLAMASI

Başkent Ankara’da haşere ile mücadelede, kış aylarında daha çok kapalı alanlara kaydırıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sonbahar aylarında etkin bir şekilde sürdürdüğü haşere ile mücadele çalışmaları, kışın da devam ediyor.

11 Ocak 2014 Cumartesi 12:04
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIŞ DÖNEMİ İLAÇLAMASI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAŞERE İLE ETKİN
MÜCADELE ÇALIŞMALARINI KIŞIN DA SÜRDÜRÜYOR
-ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANI AKGÜL: “KAPALI ALANLARDA, POTANSİYEL SİVRİSİNEK VE KARASİNEK ÜREME YERLERİNDE İLAÇLAMA YAPIYORUZ”

ilaclama.jpgBaşkent Ankara’da haşere ile mücadelede, kış aylarında daha çok kapalı alanlara kaydırıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sonbahar aylarında etkin bir şekilde sürdürdüğü haşere ile mücadele çalışmaları, kışın da devam ediyor.
Başkent’te yıl boyunca 3 vardiya halinde 24 saat çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında daha çok kapalı alanlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürerek, haşerelerin özellikle larva halindeyken etkisiz hale getirilmesini amaçlıyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, ekiplerinin her yıl ortalama 5 bin üreme alanında haşere ile etkin mücadele çalışması sürdürdüğünü kaydederek, çalışmaların diğer mevsimlerde olduğu gibi kış mevsiminde de devam ettiğini bildirdi.
Hatice Akgül, kış dönemi ilaçlama çalışmalarının 15 Mart 2014 tarihine dek süreceğini ifade ederek, “Bu dönem içinde kapalı alanlar ile daha önce tespit edilmiş olan potansiyel sivrisinek ve karasinek üreme yerlerinde ilaçlama yapıyoruz” dedi.

-KAPALI ALAN İLAÇLAMASI
Hatice Akgül, kış dönemi çalışmaları kapsamında kapalı alanlarda ilaçlamaya ağırlık verildiğini belirterek, uzun süre etkisini koruyabilen ama sadece hedef haşereye etkili olan ilaçlar kullanıldığını belirtti. Akgül, şunları söyledi:
“Çalışmalarda ısı merkezleri, konut ısı galerileri, eski ve yeni inşaat alanları, kotu düşük mahallelerde bodrum katlar, sulak ve yeşil alanlar, parklar, göletler, dereler, süs havuzları, seralar ile kamu kurumlarının kapalı alanlarını kontrol altında tutuyoruz. Karasinek mücadelesinde ahır ve gübrelikler, terk edilmiş binalar ve çöp alanları için uzun süre etkisini sürdürecek ilaçlar kullanıyoruz. Ayrıca insanların her gün yoğun olarak kullandıkları AŞTİ otobüs terminali ile Ankaray ve Metro gibi toplu taşım bölgelerinde, camilerde, talepte bulunan eğitim kurumları ve resmi kuruluşlarda da dezenfeksiyon çalışmalarımız sürüyor.”

-ALO HAŞERE HATTI 24 SAAT AÇIK…

Haşere konusundaki her türlü sıkıntıda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “384 66 10 - 11 - 12” numaralı ilaçlama telefonlarının 24 saat hizmette olduğunu söyleyen Akgül, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilaçlama çalışmalarının insana yönelik tehlikesi bulunmadığına vurgu yaparak, kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar olduğunu açıkladı.
Akgül, Başkentli vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, ev ve işyerlerinde düşük bir ücret karşılığında ilaçlama yaptıklarını da belirtti.

BÜYÜKŞEHİR'DEN KIŞ DÖNEMİ İLAÇLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIŞ DÖNEMİ İLAÇLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIŞ DÖNEMİ İLAÇLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIŞ DÖNEMİ İLAÇLAMASI