26 Nisan 2016 Salı 15:34
BÜYÜKŞEHİR'DEN İKİ YENİ MESİRE ALANI DAHA

-GÖKÇEK, ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLEN KARAGÖL VE ÇAMKORU’DA İNCELEMELERDE BULUNDU
-BAŞKAN GÖKÇEK:
“ANKARA’YA İKİ YENİ MESİRE ALANI DAHA KAZANDIRIYORUZ. ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASININ ARDINDAN, 2 ALAN YAZ-KIŞ RAHATLIKLA GELİNİP OTURULABİLECEK MESİRE ALANI HALİNE GETİRİLECEK”

mesire_alani_10.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Büyükşehir'e devredilen Çubuk Karagöl ve Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulundu.
Parklarda yapılacak çalışmalarla ilgili Belediye bürokratlarına talimatlar veren Başkan Gökçek, “Milli parklardaki çalışmaların tamamlanmasının ardından, buraya yaz-kış rahatlıkla gelinip oturulabilecek 2 güzel alan kazandırmış olacağız” dedi.
Başkan Gökçek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, özellikle Ankara’daki milli parklar olarak anılan parkların piknik ve kamp yeri olarak kullanılması konusunda seferberlik ilan ettiğini belirterek, “Biz de bu seferberliğe katılacağımızı ifade ettik. Daha önce bize tahsis edilen Çamkoru Tabiat Parkı’nın yanı sıra Çubuk Karagöl de bize tahsis edildi. Ankara’ya iki yeni mesire alanı daha kazandırıyoruz” dedi.

-“KARAGÖL, SİL BAŞTAN YENİLENECEK”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürü NurettinTaş ve Bakanlık yetkilileriyle birlikte tabiat parklarını ziyaret eden Başkan Gökçek’in ilk durağı, Çubuk’ta bulunan Karagöl Milli Parkı oldu.
Gökçek, alan içinde yapılacak çalışmaları yerinde inceleyerek, düzenlenmesini istediği bölümler hakkında, Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz ve ANFA Genel Müdürü Ramazan Arslan'a talimatlar verdi.
“Karagöl sil baştan ele alınacak” diyen Başkan Gökçek, Karagöl’de izcilik kamplarının bulunacağını, yeni bir iskele yapılacağını ve göl içinde kayıklarla gezinti yapılacağını söyledi. Gökçek, “Karagöl Milli Parkı’nın tamamlanmasının ardından, hem kış için hem de yaz için buraya rahatlıkla gelinip oturulabilecek güzel bir alan kazandırmış olacağız inşallah” dedi.

“TAKIMLAR, KAMPLARINI ARTIK ÇAMKORU’DA YAPACAK”
Karagöl’ün ardından incelemelerine Çamkoru Tabiat Parkı’nda devam eden Başkan Gökçek, “Burada 2 tane futbol sahası yapacak alan var. Özellikle takımların kamp yapabileceği bir yer olarak düşündük” diye konuştu.
Futbol sahalarının yanı sıra izcilik kamplarının da yapılacağı alanlar inşa edileceğini belirten Başkan Gökçek, şöyle devam etti:
“Daha önceden bize tahsis edilen Çamkoru Tabiat Parkı vardı. Çamkoru ile ilgili Sayın Genel Müdürümüz Nurettin Bey'le beraber dolaştık. Çamkoru’da 2 türlü tesis kurmak istiyoruz. Hem günübirlik kalınacak yerler, hem de izcilere ait kalınacak yerler. Arka tarafta da büyük bir izcilik kampı yapalım dedik.Yanında da Kızılay’ın İzcilik Kampı varmış, gayet güzel olacak. Ayrıca gölde iskeleler yapacağız. O iskeleler sayesinde, kayıklarla gölde rahatlıkla gezinti yapmak mümkün olacak. Yani Ankara, özellikle yaz ayları için iki özel piknik alanı kazanmış olacak. Buranın kışı da ayrı bir keyif. Kış için de inşallah buraya rahatlıkla gelinip oturulabilecek iki güzel alan kazandırmış olacağız. Çalışmalarına hemen başlıyoruz. Bu sene inşallah piknik alanlarını halka açacağız. Diğer tesisleri ise gelecek sene açmış oluruz.”