BÜYÜKŞEHİR ZABITASI'NDAN ULUS YENİ HAL'E RAMAZAN DENETİMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayı öncesi Ulus Yeni Hal’de denetim yaparak gıda ve etiket kontrolü gerçekleştirdi.

09 Temmuz 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI'NDAN ULUS YENİ HAL'E RAMAZAN DENETİMİ

- RAMAZAN AYI NEDENİYLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ULUS YENİ HAL’DE YAPILAN DENETİMLER ARTIRILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri,  Ramazan ayı öncesi Ulus Yeni Hal’de denetim yaparak gıda ve hal_denetim_09072013_HKN_6976.jpgetiket kontrolü gerçekleştirdi.

Ramazan ayında da Ulus Yeni Hal’e yönelik denetimlerin artırılacağı bilgisini veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıda tüketmelerini amaçladıklarını söyledi.

Denetimlerin periyodik olarak sürdürüldüğünü söyleyen Ercan, “Sağlıklı ve hijyen gıda tüketilmesinin sağlanmasının yanı sıra Ramazan ayı nedeniyle etiketlerde oynama yapılmaması için denetimleri artırdık” dedi.

Denetimlerin genel temizlik, etiket kontrolü, gıdaların son kullanma tarihi gibi çeşitli konularda yapıldığını söyleyen Mehmet Ercan, kurallara uymayan esnafa gerekli uyarıların ve cezai işlemlerin yapıldığını anlattı.

Ulus Yeni Hal’de fiyatların ekonomik olması ve merkezi konumu nedeniyle Başkentliler tarafından tercih edildiğini belirten Mehmet Ercan, “Vatandaşların Ramazan ayı boyunca sağlıklı ve güvenilir gıda alabilmesi için yapılan denetimler aralıksız olarak devam edecek” diye konuştu.

-HAL’E ARALIKSIZ DENETİM

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulus Yeni Hal Karakol Amirliği tarafından yapılan denetimlerde, genel temizlik, hijyen, etiket kontrolü, gıdaların son kullanma tarihi, yangın tüpleri, ecza dolabı, iş yeri çalışma ruhsatı, sağlık karneleri, iş önlüğü, eldiven kullanılması yönünden kontrol yapılıyor.

Balık tezgahları da denetlenerek, özellikle etiket ve genel temizlik yönünden inceleniyor.

Meyve sebze reyonlarını denetleyen zabıta ekipleri çürük gıda satılmaması, gereksiz işgaliye yapılmaması, çöplerin etrafa bırakılmaması yönünden uyarılarda bulunuyor.

Et ve tavuk ürünlerinin satış yerlerini de denetleyen zabıta ekipleri, açıkta ürün satılmamasını, iş önlüğü ve eldiven kullanılmasını istiyorlar.

Denetimler sonucu kurallarla uymadıkları belirlenen esnafa gerekli uyarılar yapılarak cezai işlem uygulanıyor.