BÜYÜKŞEHİR ZABITA'DAN MİNİBÜSLERE DENETİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, minibüslere yönelik denetimlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından minibüs denetimi yapan ekipler takviye edilirken, Ankara genelinde gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uymayan araçlar hakkında işlem yapıldı.

13 Mart 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR ZABITA'DAN MİNİBÜSLERE DENETİM

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİ, MİNİBÜSLERE YÖNELİK DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

servis_denetim.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, minibüslere yönelik denetimlerine devam ediyor.
Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine minibüslere yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, personel takviyesi yapılarak ekip sayısının artırıldığını söyledi.
Mehmet Ercan, rutin denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetlerin de değerlendirildiğini ifade ederek, denetimlerin sıklaştırıldığını kaydetti. Mehmet Ercan, araçların kurallara uygunluk yönünden denetlendiğini, kuralarla uymayanlar hakkında tutanak tutularak, Encümene sevk edilip, cezai işlem uygulanabildiğini anlattı.
Mehmet Ercan, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliği tarafından yapılan denetimlerle özellikle yaka kartı, kılık kıyafet, yolcuya nazik davranmak, sigara içilmemesi gibi hususlara dikkat edildiğini belirterek, denetimlerin devam edeceğini bildirdi.
Vatandaşların minibüslerle ilgili Alo 153 nolu Mavi Masa hattına şikayetlerini bildirilebileceğini kaydeden Mehmet Ercan, yapılan şikayetler üzerine denetimlerin artırıldığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliği tarafından 2013 yılının 1 Ocak ile 4 Mart tarihleri arasında gelen şikayetler değerlendirilerek, tespit edilen kabahat fiiline ilişkin 97 araca durum tespit idari yaptırım tutanağı tanzim edilerek, karara bağlanmak üzere Encümene sevk edildi. 35 adet araç ise ilgili Encümen Kararları gereği belirli süreler içerisinde parka çekilerek trafikten alıkonuldu. Ayrıca 800 adet araca normal, 250 adet araç ise muhtelif suçlardan dolayı ihtar edildi.

-UYULMASI GEREKEN KURALLAR –
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliği’ne bağlı ekiplerce yapılan denetimlerde, sigara içenlere, orjinallerinin dışında aksesuar takanlara, yırtık, kirli döşeme ile faaliyette bulunanlara, gereksiz klakson çalan, havalı klakson bulunduranlara, susturucusu olmayan ya da orjinalini kasıtlı olarak değiştiren, patlak ve arızalı susturucu ile gürültülü ve tehlikeli araç kullananlara, çalıştığı hattı belirten hat yazısı, protokol numarası, yan ve ön yazıları olmayanlara, belirlenen rengin dışında araçlarını boyatanlara, belirlenen hat dışına çıkanlara, fazla yolcu alanlara, servise geç çıkan ve erken ayrılanlara, protokol gereğince son durağa kadar (hattında) gitmeyip dönüş yapanlara, yolcusunu başka minibüse aktaranlara, müşteriye kaba davranan, araçtan indiren ya da bindirmeyenlere, kılık kıyafeti bozuk olanlara, ücret tarifesini, ilgili şikayet mercilerinin telefon numaralarını belirten levhayı asmayanlara, şoför tanıtım kartı olmayanlara, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, reflektör, hava şartlarına göre zincir-çekme halatı bulundurmayanlar hakkında işlem yapılıyor.