03 Ocak 2016 Pazar 14:40
BÜYÜKŞEHİR, YANGIN YARALARINI SARIYOR

-EVİ YANAN VE BÜYÜK ŞOK YAŞAYAN AİLELERE SOSYAL YARDIM KAPISINI AÇAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YANAN EVLERİ ONARIP BOYAYARAK, YANGININ İZLERİNİ ORTADAN KALDIRIYOR

yangin_yaralari_3.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, evi yanan vatandaşların daha ilk günden itibaren yaralarını sarıyor. Büyükşehir Belediyesi, yangın felaketi yaşayan ailelerin evlerinde onarımlar yapıp eşya desteği sağlayarak, ailelerin yükünü azaltıyor.
Basit ihmaller sonucu bir anda yükselen alevlerin yaşanılamaz hale getirdiği evler, İtfaiye’nin raporunun çıkmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Kent-Bakım Onarım ekipleri, yangında kullanılamaz hale gelen evde, öncelikle yanmış ve tamamen kullanılamaz hale gelmiş eşyaları boşaltıyor.
Kent Bakım Onarım Şube Müdürlüğü boya ve badana ekipleri, daha sonra evde sıva, badana ve boya faaliyetlerine başlıyor ve arkasından, evde yangından kalan tüm izleri ortadan kaldırıyor.
Kent-Bakım Onarım ekipleri, yangında kullanılamaz hale gelen kapı, pencere gibi marangozluk gerektiren işler ile elektrik donanımı gibi işleri de yerine getiriyor ve vatandaşlara kolaylık sağlıyor.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da acılı ailelere gıda yardımının yanı sıra evin yeniden yaşam alanı olarak düzenlenmesinde de eşya desteği sağlıyor.