Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR

Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Bayramı huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için EGO ve ASKİ başta olmak üzere tüm birimlerinde gerekli önlemleri aldı. EGO otobüsleri, Bayram boyunca ücretsiz olacak. Başkentliler, Bayram süresince talep ve şikayetlerini 7/24 açık olan ALO 153 hattına iletirken, Zabıta ve İtfaiye ekipleri de görev başında olacak.

28 Haziran 2016 Salı 10:07
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENTLİLERİN BAYRAMI HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE GEÇİREBİLMELERİ İÇİN GEREKLİ TÜM ÖNLEMLERİ ALDI
-EGO OTOBÜSLERİ, BAYRAM SÜRESİNCE ÜCRETSİZ OLACAK
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAYRAM SÜRESİNCE TÜM BİRİMLERİYLE GÖREV BAŞINDA OLURKEN, VATANDAŞLAR TÜM TALEP VE ŞİKAYETLERİNİ, 7/24 ÇALIŞAN ALO 153 MAVİ MASA’YA BİLDİREBİLECEKLER

bayram.jpgBüyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Bayramı huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için EGO ve ASKİ başta olmak üzere tüm birimlerinde gerekli önlemleri aldı. EGO otobüsleri, Bayram boyunca ücretsiz olacak. Başkentliler, Bayram süresince talep ve şikayetlerini 7/24 açık olan ALO 153 hattına iletirken, Zabıta ve İtfaiye ekipleri de görev başında olacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin 22 yıl önce başlattığı bayramda "ücretsiz otobüs yolcuğu” geleneği, bu yıl da 3 günlük Ramazan bayramı süresince (5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe) uygulanmaya devam edecek.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların, rahat ve ulaşım sorunu olmadan mezarlık ve akraba ziyaretlerini yapabilmeleri, istedikleri yerlere güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için EGO bünyesindeki otobüsler, ücretsiz yolcu taşıyacak. 5 Temmuz’da başlayacak Ramazan Bayramı’nda 3 gün boyunca Başkentliler, EGO otobüslerine Ankarakart’ları basmadan binebilecekler.
Ankaralılar “EGO Cepte” uygulamasıyla da otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini, internet ortamından veya cep telefonlarından ya da ALO 153’ü arayarak öğrenebilecekler.

-BELEDİYE BİRİMLERİ GÖREV BAŞINDA...
Büyükşehir Belediyesi, Bayram süresince tüm birim ve genel müdürlükleriyle görev başında olacak. ALO 153 “Mavi Masa”, bayramda 7/24 çalışarak, Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek.
ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız olarak görev yaparak, Bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar, ASKİ’ye ALO 153 no'lu telefondan ulaşabilecekler.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da kent içi ulaşımında düzeni sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek amacıyla, Ulaşım Trafik ekipleriyle, durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak. Zabıta ekipleri ayrıca arife gününden itibaren gıda kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmelerine imkan sağlayacak. Bayram süresince vatandaşlar, karşılaştıkları olumsuzlukları, Zabıta Daire Başkanlığı’nın 231 79 84- 229 66 91 numaralı telefonlarına iletebilecekler.
Karşıyaka, Ortaköy, Cebeci Asri ve Sincan mezarlıklarında, vatandaşların vefat etmiş yakınlarını rahat ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için buralarda da trafik düzeni ve denetimi hususlarında gerekli önlemleri alındı.

-MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR
Başkent’teki Kabristan ziyaretlerinde, “Mezarlık Bilgisayar Sistemi” (MEBİS) de vatandaşlara, aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS’te yer alan kiosklar sayesinde ziyaretçiler, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla buluyor.
Başkent’teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, http://www.mebis.ankara.bel.tr adresine girerek mezarlığın yeriyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorlar.

-İTFAİYE’DEN UYARILAR...
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da diğer günlerde olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince 7/24 mesaisini sürdürecek.
Ankara İtfaiyesi yetkilileri de Bayram süresince piknik yerlerine gidecek vatandaşlara, “Ateşe dikkat” uyarısı yaptılar. İtfaiye yetkilileri, Bayram tatilinde evlerinden ayrılacak olanlara ise elektrik şalterini, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmaları uyarısı yaptılar.

BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIR