Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in Kursları Başlıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Düzenlenen Kurslar, 12 Farklı Branşta Gerçekleştiriliyor

06 Ekim 2009 Salı 01:49
Büyükşehir’in Kursları Başlıyor…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara kayıtlar başladı. Kurslar, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çocuk Korosu, Halk Dansları, Drama, Tiyatro, Makyözlük, Hat, Tezhip, Katı, Ebru ve Ney olmak üzere 12 farklı branşta gerçekleştiriliyor.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da sanatla ilgilenmek isteyen Ankaralılar için kurslar düzenledi. Kurslardan kayıtları başlayan Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çocuk Korosu kursları ile Ney,  Halk Dansları, Drama, Tiyatro, Makyözlük, Hat, Tezhip, Katı ve Ebru branşlarında olanlarının başvuruları Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile  Şafaktepe Kültür Merkezi’ne yapılabiliyor. 

2.gif
17 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek olan Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Çocuk Korosu Kurslarına katılmak isteyen Ankaralılar, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde kayıtlarını  yaptırabilecekler. 
Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği kurslarına 17-50 yaş arası Ankaralılar başvuru yapabilecek. 100’er kişinin alınacağı Türk Sanat ve Halk Müziği Koro kurslarında solfej, nota bilgisi, şan ve repertuar eğitimleri verilecek.
Çocuk Korosuna ise 7-14 yaş arası çocuklar katılabilecek. Çocuk Korosu kurslarında müzik teorisi, nota ve repartuar dersleri verilecek. Koro kurslarının yanı sıra 18–40 yaş arası Ankaralılar da Ney kursuna katılabilecekler. 

-HALK OYUNLARI 11 EKİM’DE BAŞLAYACAK-

Büyükşehir Belediyesi’nce, Türk Halk Danslarını yaşatmak ve genç kuşaklara aktarmak amacıyla her yıl düzenlen Halk Oyunları kursları  da 11 Ekim  Pazar günü başlayacak. Minikler, gençler ve yetişkin gruplarına verilecek kurslar, Şafaktepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Minikler kategorisine 9-12, gençler kategorisine 13-25, yetişkinler kategorisine de 25 yaş üzeri kişiler başvuru yapabilecek. Başvurular, http://www.fomget.com/ adresine veya  Şafaktepe Kültür Merkezi’ne  yapılabilecek. Halkoyunları kurslarına katılmak isteyenler 319 02 89 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi alabilecekler. Halk oyunları kurslarında minikler kategorisinde; Bilecik, Adıyaman, gençler kategorisinde; İzmir, Artvin, Burdur, Kırklareli, Gaziantep ve Trabzon, yetişkinler kategorisinde de Van yöresi halkoyunları öğretilecek.

-TİYATRO’YA YENİ YETENEKLER KAZANDIRILIYOR-

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, tiyatroya ilgi duyan gençleri yetiştirmek amacıyla açtığı kurslara 2009-2010 sezonunda da devam ediyor.  Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları tarafından düzenlenen tiyatro, drama ve makyözlük kurslarına başlayan kayıtlar 17 Ekim’e kadar sürecek.  Başvuruların ardından 18 Ekim Pazar günü yapılacak elemelerden sonra drama ve tiyatro kursları Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde başlayacak. Drama kurslarına 7-11 yaş arası, Tiyatro kurslarına da 17-25 yaş arası gençler başvuru yapabilecekler. Kurslar haftada iki gün olacak ve diksiyon, doğaçlama, pandomim, Türk Tiyatro teorisi gibi alan ve konular içerecek.

-GELENEKSEK TÜRK EL SANATLARI YAŞATILIYOR-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Geleneksel Türk El Sanatlarından olan Hat, Tezhip, Katı ve Ebru branşlarında da kurslar açarak genç nesillere öğretiyor.  Geleneksel Türk El Sanatlarına ilgi duyan Ankaralılara ve gençlere bu sanatları öğretmek ve geleceğe aktarmak amacıyla açılan kurslara kayıtlar, 17 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek. Kurslara katılmak isteyen Ankaralılar Gençlik Parkı Kültür Merkezine başvuru yapabilecekler. Hat kursları Pazar günleri, Tezhip, Katı ve Ebru kursları da Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde verilecek. 
Kurslara katılmak isteyen Ankaralılar Başvuru Formunu doldurduktan sonra bir adet vesikalık fotoğrafla kayıt yaptırabilecekler.