Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR E-DEVLET KAPISINDAN GİRDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “www.turkiye.gov.tr” adresi üzerinden e-devlet kapısından girdi.

06 Mart 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR E-DEVLET KAPISINDAN GİRDİ

-BAŞKENTLİLER, “www.turkiye.gov.tr” ADRESİ ÜZERİNDEN DE RAHATLIKLA BEYAN BİLGİLERİ, BORÇ BİLGİLERİ, SİCİL BİLGİLERİ VE TAHSİLAT BİLGİLERİNİ SORGULAYABİLECEKLER


edevlet.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi,  “www.turkiye.gov.tr” adresi üzerinden e-devlet kapısından girdi.

Tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan e-devlet sitesinin ana sayfasındaki “Belediye Hizmetleri” linkinden Ankara Büyükşehir Belediyesi sayfasını tıklayan vatandaşlar, bundan sonra rahatlıkla beyan bilgileri, borç bilgileri, sicil bilgileri ve tahsilat bilgilerini sorgulayabilecekler. Sayfada ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin adresi, telefon numaraları ile internet adresi, çağrı merkezi numarası da yer alıyor.

Vatandaşlar, e-Devlet Kapısı Mobil Devlet uygulaması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi web sitesi olan www.turkiye.gov.tr adresinden cep telefonlarından mobil olarak da faydalanabiliyor. Sistemde kayıtlı 74 kurum, 589 hizmet ve 14 milyon 232 bin 167 üye bulunuyor.

Tek bir çatı altında verilen e-Devlet hizmetinde en çok Adalet Bakanlığı linkinde “dava dosyası”, Başbakanlık linkinde “İletişim Merkezi’ne yapılan başvuruların sonuçları”, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın linkinde “Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Hizmetleri”, Emniyet Genel Müdürlüğü linkinde “Ceza Puanı ve Sürücü Belgesi İptal Bilgisi”, Maliye Bakanlığı linkinde “e-bordro hizmeti”, Meteoroloji Genel Müdürlüğü linkinde “3 günlük hava tahmini”, Milli Eğitim Bakanlığı linkinde öğrenci bilgi sistemi, Sağlık Bakanlığı linkinde “Aile Hekim Bilgisi”, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü linkinde “Tapu Bilgileri” sorgulamaları yapılıyor.

e-Devlet Kapısı'ndan işlem yapabilmek için e-Devlet şifresi, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarası bulunan kimlik ibraz edilerek temin edilebiliyor.

PTT’den e-Devlet şifresi alma uygulaması, bir şahsın yerine başka bir kişinin şifre alıp işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekiyor.