Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Yaşlılar Günü Kutlaması…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yaşlılara Hizmet Merkezi Üyeleri, Dünya Yaşlılar Günü Nedeniyle Gökçek Parkı’nda Düzenlenen Eğlence Programında Gönüllerince Bir Gün Geçirdiler

05 Ekim 2009 Pazartesi 02:03
Büyükşehir’den Yaşlılar Günü Kutlaması…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yaşlılara Hizmet Merkezi üyeleri, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Gökçek Parkı’nda düzenlenen eğlence programında gönüllerince bir gün geçirdiler.
Büyükşehir Belediyesi Yaşlılara Hizmet Merkezi’ne üye 110 yaşlı, Dünya Yaşlılar Günü’nde Gökçek Parkı’nda bir araya geldiler. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca düzenlenen programda yaşlı üyelerden oluşan Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korosu, üye arkadaşlarına seslendirdikleri parçalarla zaman zaman duygulu, zaman zaman da neşeli anlar yaşattılar. Program çerçevesinde birlikte yemek yiyip  şarkı söyleyen yaşlılar, Dünya Yaşlılar Günü’nü gönüllerince kutlayıp, eğlendiler.

2.gif
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, 2009 yılı itibarıyla 27 bin 48 kişiye hizmet verdiklerini belirterek, günde ortalama 80 yaşlıya hizmet götürdüklerini söyledi. Şeker, amaçlarının üyelerin günlük yaşamlarını kolaylaştırırken onları yalnız bırakmamak olduğunu ifade etti. Daire Başkanı Adnan Şeker, ihtiyacı olan her kesime destek verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Yaşlılara hizmet, bizim için en onurlu görevdir. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sadece yaşlılara değil engellilere de yönelik çeşitli hizmetler veriyoruz. Engellilerin ve yaşlıların kent içinde başkasına ihtiyaç duymadan rahatça dolaşabilmesine yönelik tedbirler alıyoruz. ‘Ankara İli Özürlülük Eylem Planı’ çerçevesinde, belediye birimleriyle bir araya gelip gerekli önlemleri belirlemeye çalışıyoruz.”