Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), Engelliler Haftası nedeniyle ortak program düzenledi. SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek de etkinlikte, engellilerin coşkusuna ortak oldu.

12 Mayıs 2017 Cuma 08:21
BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SOS İŞBİRLİĞİYİLE DÜZENLENEN PROGRAMDA, ENGELLİLER, AİLELERİYLE BÜYÜK COŞKU YAŞADI
-SOS VAKFI ONURSAL BAŞKANI NEVİN GÖKÇEK DE ENGELLİLERİ MUTLU GÜNLERİNDE YALNIZ BIRAKMAYARAK, COŞKULARINA ORTAK OLDU
-ENGELLİ ÇOCUKLARIN 15 TEMMUZ DİRENİŞİNİ KONU ALAN TİYATRO GÖSTERİSİ, BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
-BEDENSEL ENGELLİLERE 15 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI
-NEVİN GÖKÇEK: “YAVRULARIMIZA EMEK VERDİĞİMİZ ZAMAN KARŞILIĞINI GÖREBİLİYORUZ”
-SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI ADNAN ŞEKER: “ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÜYE 30 BİNİN ÜZERİNDE ENGELLİ KARDEŞİMİZ VAR”

engelliler_eglence_11.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), Engelliler Haftası nedeniyle ortak program düzenledi. SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek de etkinlikte, engellilerin coşkusuna ortak oldu.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konserinin ardından, Planet Aile Yaşam Merkezi’nin, engellilerden oluşan “Umudun Kanatları” grubu, 15 Temmuz’da FETÖ'cülerin hain darbe girişimine karşı büyük mücadele veren vatandaşların direnişini anlatan tiyatro gösterisi sundu
Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ile Planet Aile Yaşam Merkezi'nin engellilerden oluşan halk oyunları ekiplerinin gösterileri, salonda bulunan engelliler ile ailelerine, coşkulu anlar yaşattı.
SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, engellilerin bu mutlu anlarına eşlik ederek, onlara büyük moral kazandırırken, engelli çocukların “Türkiyem” ve “Memleketim” şarkıları eşliğindeki Türk bayraklı gösterileri, salonda bulunan herkesi duygulandırdı. Planet Aile Yaşam Merkezi’nin, “İşaret dilinde şarkı gösterisi” ile devam eden etkinlikte, palyaço gösterileri ve Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin ront gösterisiyle, engelliler, engel tanımadıklarını bir kez daha gösterdiler.

-NEVİN GÖKÇEK: “ENGELLİLERE DESTEK OLMAK LAZIM"
Gösterilerin ardından bir konuşma yapan SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, gösterilerden büyük keyif aldıklarını belirterek, “Yavrularımıza emek verdiğimiz zaman karşılığını görebiliyoruz. Siz annelerin, velilerin, çocukların bu eserlerini gördüğünüz zaman yüzünüzdeki tebessüm, beni çok mutlu etti. Emeği geçen eğitici arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.
Gökçek, engelli çocuklara destek olmak gerektiğini ifade ederek, “Çünkü onlar kendilerine destek olduğumuzu görünce çok mutlu oluyorlar, onun da bir sevap olduğuna inanıyorum ben. Onun için onlarla birlikte oynamayı çok isterdim, onlar hepimizin yüzünde bu tebessümü gördükleri zaman onların mutluluğuna bir mutluluk daha katılıyor” dedi.

-ŞEKER: "165 SOSYAL PROJEYLE, DÜNYADA 1 NUMARAYIZ"
Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker de engellilere yönelik hizmetleri anlattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman 365 gün engellilerin, yaşlıların, kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin, kadınların, çocukların ve gençlerin yanında olduklarını belirten Şeker, "165 sosyal projeyle, dünyada Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 1 numarayız” dedi. Şeker, engellilere yönelik Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetleri şöyle özetledi:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne üye, 30 binin üzerinde engelli kardeşimiz var. 30 asansörlü aracımızla, engelli kardeşlerimizi refakatçi eşliğinde evlerinden, gitmek istedikleri yerlere ücretsiz olarak taşıyoruz. Yine evde temizlik hizmetimizden, 232 bin 265 kişi, bugüne kadar randevu alarak yararlandı. Ayda 1 defa engelli vatandaşlarımızın evleri pırıl pırıl yapılıyor. Yine onarım hizmetimizden yararlananların sayısı yaklaşık 12 bin, sağlık hizmetimizden yararlananların sayısı yaklaşık 45 bin. Engellilere psikolojik destek hizmetimizden de yaklaşık 42 bin kişi yararlandı.
Sincan Harikalar Diyarı’nın içindeki Engelliler Hizmet Merkezimizde, engelli bireylerimiz, havuz ve fizyoterapi merkezimizden her türlü hizmetleri ücretsiz şekilde alıyor. Sayısı 3'e çıkan ve 365 gün açık olan kamplarımızdan, engelli kardeşlerimiz yıl boyunca yararlanabiliyor. Kesikköprü Sosyal Tesislerimiz, engellilerin kullanımına açık. Engelli vatandaşlarımız, belediye otobüslerinden de ücretsiz faydalanıyor.”

-“4 BİN 500 ENGELLİ ÖĞRENCİYE HER GÜN YEMEK”
Ankara’da bulunan 45 engelli okulunda yaklaşık 4 bin 500 öğrenciye her gün Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yemek hizmeti verildiğini kaydeden Şeker, şunları söyledi:
“Yine tekerlekli sandalye akülü sandalyeler, ücretsiz olarak raporunu getiren herkese veriliyor. İşitme cihazı, koltuk değneği, yine yıllardan beri Halk Ekmek Fabrikası ile birlikte dağıttığımız simit camekanları, engellilere her yıl bir nebze olsun yaşamlarına ekonomik olarak katkı sağlıyor. Engelliler Ticaret Merkezimizdeki stantlarda, engellilerimiz her türlü ürünlerinin satışını yapabiliyor. İhtiyaç duyan engellilerimize bot, kaban, çanta, kömür, gıda giysi ve eşya yardımlarımız eksiksiz devam ediyor. 150 adet engelli asansörümüz, Ankara’nın her yerinde. Beşevler’de Görme Engelliler Hizmet Merkezimizden, görme engellilerimiz her şekilde yararlanıyor.”
Programın sonunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 engelli vatandaşa, engelli sandalyesi dağıtımı yapıldı. Engelliler de Nevin Gökçek’e çiçek takdim ettiler.

BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE
BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE
BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE
BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE
BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE
BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE
BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE
BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE
BÜYÜKŞEHİR’DEN, ENGELLİLERE BÜYÜK EĞLENCE