Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi, Batıpark Çocuk Kulübü Üyeleri Masal Sokağı’yla Buluştu…

06 Şubat 2012 Pazartesi 10:23
Büyükşehir Belediyesi, Batıpark Çocuk Kulübü Üyeleri  Masal Sokağı’yla Buluştu…

“Bir varmış, bir yokmuş” diye başlar masallarda hayatlar... Çocuklar masalsı yaşamak isterler günlerini. İşte bu düşüncelerle hareket eden Büyükşehir Belediyesi Batıpark Çocuk Kulübü de,

batipark_cocuk_kulubu_400_2_06022012.jpg

minik üyelerini Panora Alışveriş Merkezi'ndeki masal sokağıyla buluşturdu.
Şubat ayında başlayan çocuk sokağı etkinlikleri kapsamında çocuklar, Yaratıcı Çocuk Atölyesi'nde yeteneklerini keşfettiler. Moda tasarımından teknoloji tasarımına, birçok atölye çalışmasına katıldılar. Kostüm atölyesinde hayal ettikleri kahramanlara dönüşen çocuklar, heyecanın bitmek bilmediği sihirbaz gösterisi ile neşeli dakikalar yaşadılar.
Ayrıca gördükleri dev resimleri, palyaçoları büyük bir keyifle izlediler. Daha sonra dans eşliğinde katıldıkları Pinyata Partisi ile minikler eğlenceye doydular. Bununla birlikte, çılgın profesörle bilim deneyleri yapan üyeler, masal tadında bir gün geçirdiklerini ifade ederek günün tekrarını isteyip evlerine mutlu döndüler.

-MÜZİKTEN RESİME, MASA TENİSİNDEN GÜREŞE…
18 Mart 2009 tarihinde hizmete giren Batıkent Batıpark Çocuk Kulübü, çocukların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine destek sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. 7-14 yaş arası çocukların haftanın 7 günü yararlanabildiği Batıpark Çocuk Kulübü’nde, müzikten resime, el sanatlarından masa tenisine, halk oyunlarından güreşe kadar birçok alanda faaliyette bulunuluyor. 4-6 yaş arası miniklerin de faaliyet sınıfından faydalanabildiği, yılın 365 günü, 4 mevsim boyunca açık olan kulüpte,  sosyal aktiviteler her mevsime göre ayrı düzenleniyor.
Pikniklerden yüzme havuzlarına, festivallerden fuarlara giden çocuklar yaz mevsiminin tüm renklerini yaşıyorlar. Bahar ve güz dönemlerini yarışmalarla ve müze gezileriyle değerlendiren kulüp üyeleri, kış mevsiminde ise dışarının soğuğunu turnuvaların çekişmeli sıcak atmosferinde unutuyorlar. Çocuklar, satranç turnuvaları, bilgi yarışmaları, eğlenceler ile dolu dolu bir yıl geçiriyorlar. Okul, sınav, dershane koşuşturmacasının içinde, faaliyetlere katılan, sporu ve sosyal aktiviteleri kulüpte birlikte yaşayan çocuklar, düzenlenen eğlence programlarıyla da enerjilerini boşaltıyor; halat çekmeden, müzik eşliğinde sandalye kapmaya, çuvalla koşmaktan hedef bulmaya kadar çeşitli yarışmalarla eğleniyorlar.