Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir, Aile Yaşam Merkezi’nin Yedincisini Mamak’ta Açıyor…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Mamak’ta Yapımı Gerçekleştirilen Ve Cumartesi Günü Hizmete Açılacak Olan Aile Yaşam Merkezi’nde Çocuk Kulübü, Gençlik Merkezi, Yaşlılar Ve Engelliler Lokali İle 24 Yaş Üstü Vatandaşlara Hizmet Verecek Birimler Yer Alıyor

06 Mayıs 2010 Perşembe 03:57
Büyükşehir, Aile Yaşam Merkezi’nin Yedincisini Mamak’ta Açıyor…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Mamak İlçesi’nde yaptırılan ve Başkent’in yedinci büyük Aile Yaşam Merkezi olan Araplar Aile Yaşam Merkezi, 8 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek törenle hizmete açılacak.
Araplar Mahallesi’nde Eserkent TOKİ Blokları’nda yer alan ve 5 bin 200 metrekare alana sahip 3 katlı olarak yapımı gerçekleştirilen Aile Yaşam Merkezi, çocuk kulüpleri, gençlik merkezleri, engelli ve yaşlı lokalleriyle Ankaralılara hizmet verecek.

-BİRÇOK AKTİVİTE MAMAKLILARI BEKLİYOR

2.jpg

Başkent’in yedinci büyük Aile Yaşam Merkezi olma özelliğine sahip merkez içerisinde yer alan Çocuk Kulüpleri’nde; 7-14 yaş arasındaki çocuklar jetonlu oyuncaklar, bilgisayar ve sınırsız internet salonları, sinema salonu, İngilizce, satranç, resim, güreş, jimnastik kursları gibi aktivitelerden yararlanabilecekler.
Gençlik Merkezi bölümünde ise 14-25 yaş aralığındaki gençler, masa tenisi, masa futbolu, bilardo oynama şansı yakalarken, kondisyon, bilgisayar ve sınırsız internet salonları ile sinema salonundan yararlanabilecek ve İngilizce, satranç, resim ile güreş ve jimnastik gibi bedensel gelişim kurslarına katılabilecekler.

3.jpg
Yaşlılar Lokali’nde internet ortamından yararlanıp zaman geçirecek olan yaşlılar, diğer yaşlı lokallerinde olduğu gibi müzik ve resimle ilgilenip çeşitli sosyal aktivitelerde bulunabilecekler. Yaşlılar dinlenme salonunda sohbet edip, sinema salonunda gösteriler yapıp, film izleyebilecekler.
Engelliler ise uzmanlar eşliğinde çeşitli sosyal aktiviteler yaparlarken, zihinsel ve bedensel sorunlarına uygun eğlenceler ve aktivitelerle, ailelerine ve kendilerine yönelik eğitsel toplantılar yapabilecekler.

-SOSYAL VE KÜLTÜREL GELİŞİME KATKI SUNUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı birimlerin faaliyette bulunacağı Aile Yaşam Merkezi ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, merkezin Mamak ilçesinin sosyal ve kültürel gelişmesine büyük katkıda bulunacağını belirterek, “Bu tür merkezler toplumsal gelişmede ve Başkent’in bütünleşmesinde önemli işlevler üstlenmektedir” dediler.