Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Belmek, Türkiye Ödüllerini Sildi Süpürdü…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Ve El Beceri Kursları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Belediyeler Arası Nakış Yarışması’nda Ödülleri Topladı Yarışmanın İlk 3 Sıralamasındaki İsimler, Belmek Kursiyerleri Ve Öğretmenlerinden Oluşurken, Başkentli Hünerli Kadınlar 5 Mansiyonu Da Diğer İllere Kaptırmadı İstanbul Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde Yapılan Ödül Töreninde, Birinciye Ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in Eşi Nevin Gökçek Verdi

01 Haziran 2010 Salı 00:57
Belmek, Türkiye  Ödüllerini Sildi Süpürdü…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek ve El Beceri Kursları (BELMEK), Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün Coats Türkiye İplik Sanayi ile ortaklaşa düzenlediği “Anchor Altın Bileziği Kolunuza Takıyor” Nakış Yarışması’nda tüm ödülleri topladı. 
Kadınların bireysel olarak hünerlerini sergilediği, yetenekleri ve yaratıcılıklarını ortaya koyduğu yarışmada BELMEK kursiyerleri ilk 3 sırayı paylaşırken, 5 mansiyonu da başka illere kaptırmadı. Sergilemeye değer bulunan 12 eserden 10’unu da BELMEK kursiyerlerinin eserleri oluşturdu.

-BELMEK KURSİYERLERİ ALTIN BİLEZİĞİ TAKTI

2.jpg
Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile Coats Crafts AŞ işbirliğinde, Halk Eğitim Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin Gözetiminde Kurs Açan Belediyeler Arası Nakış Yarışması’nın sonuçları İstanbul Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Bu yıl 16.’sı düzenlen yarışmanın belediyeler arası yapılan değerlendirmesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BELMEK’te eğitim alan kadınlar ve öğretmenleri bütün ödülleri topladı. Jüri üyeliğini öğretim görevlileri ve nakış öğretmenlerinin yaptığı “Anchor Altın Bileziği Kolunuza Takıyor” isimli yarışmada birinciye 22 ayar 30 gram, ikinciye 22 ayar 20 gram, üçüncüye ise 22 ayar 10 gram altın bilezik hediye edildi.

-BİRİNCİ SİNCAN BELMEK’TEN
Yarışmada, Sincan BELMEK’te eğitim alan Raziye Şahin ve öğretmeni Satı Karaoğlu birinci, Firdevs Ayrıç ve öğretmeni Ayşe Özdemir ikinci, Keçiören BELMEK’te kurslara katılan Şerife Bayındır ve öğretmeni Gül Cansız ise üçüncü oldu. Çankaya BELMEK’ten Sevgi Özkan ve öğretmeni Dilek Kaya, Meliha Pekün ve öğretmeni Reşide Balıkçı, Gülin Tahmaz ve öğretmeni Nefise Diren, Yenimahalle BELMEK’ten Semra Yıldırım ve öğretmeni Yasemin Konca ile Mamak’tan Tuğba Özen ve öğretmeni Emine Yapracı ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Sergilenmeye değer 12 eserin ise 10’nu yine BELMEK’ten, 2’si de Konya’dan seçildi.

-“BAŞARININ SIRRI SEVGİ”
Birinciliği kazanan BELMEK kursiyerine ödülünü veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, “Bu tören gerçekten anlamlı ve güzel, burada ödülleri toplamamız daha da güzel” dedi. 
Kursiyerler ve öğretmenlerle gurur ve onur duyduğunu kaydeden Nevin Gökçek, Ankara olarak İstanbul’a çıkartma yaptıklarını dile getirdi. Başarının sırrını “Sevgi” olarak açıklayan Nevin Gökçek, “Bu tamamen sevgi meselesi… Sevginin çok olduğu yerde başarı da çok oluyor. Allah sevgimizi, birlikteliğimizi bozmasın” diye konuştu.

- “TAMAMEN GÖNÜL İŞİ”

3.jpg
BELMEK’in başarılı kursiyer ve öğretmenlerini ödül töreninde yalnız bırakmayan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu da bütün ödülleri kazanmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. BELMEK’in geniş bir aile olduğunu kaydeden Okuroğlu, “Öğrenciler, öğretmenler birlik ve beraberlik içindeler. Bu başarı birbirlerine destek olmalarından kaynaklı bir başarı. Hanımlar kurslara bir terapi merkezine gelir gibi geliyorlar. Burada mutlu oluyorlar, sorunlarını, mutluluklarını paylaşıyorlar. İşte bu güzel ortam bu güzel eserleri yaratıyor” diye konuştu.
Törenin ardından Nevin Gökçek, ödül kazanan eserlerden oluşan sergiyi gezdi ve Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisinin açılışını yaptı.