Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENTLİ GENÇ SPORCU KIZIN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Başarıya giden yol; azim, çok çalışma, sabır ve sebat etmekten geçiyor. İşte Rabia Nur Kaya’nın hikayesi de tıpkı böyle… Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Evleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak bakım desteği alan 16 yaşındaki Rabia Nur Kaya, taekwondoda elde ettiği başarılarla dünyanın da dikkatini çekmeyi başardı.

26 Mart 2018 Pazartesi 08:43
BAŞKENTLİ GENÇ SPORCU KIZIN BAŞARI ÖYKÜSÜ

2018 YILINDA MİLLİ TAKIMA SEÇİLEN RABİA NUR KAYA, BAŞARILARIYLA TAEKWONDO’YA DAMGASINI VURUYOR

KAYA:

“YETER ARTIK BIRAKIYORUM, BENDEN BU KADAR DEDİĞİNİZ YERDE DAHA BÜYÜK BİR GAYRETLE DEVAM ETMELİSİNİZ”

taekwondo_330.jpgBaşarıya giden yol; azim, çok çalışma, sabır ve sebat etmekten geçiyor. İşte Rabia Nur Kaya’nın hikayesi de tıpkı böyle… Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Evleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak bakım desteği alan 16 yaşındaki Rabia Nur Kaya, taekwondoda elde ettiği başarılarla dünyanın da dikkatini çekmeyi başardı.

          Taekwondo ile 2009 yılında tanışan Rabia Nur Kaya, katıldığı şampiyonalarda kısa süre içinde siyah kuşak sahibi oldu. Antrenörü Yücel Kızılkaya’nın yeteneğini fark etmesi ve onu cesaretlendirmesiyle bu spora başlayan genç sporcu, 2018 yılında da Milli Takım’a seçildi.

AZMİN ZAFERİ

Sporun gücünün ve sporun insan hayatını nasıl değiştirebileceğine şahit olduğunu belirten Rabia Nur Kaya, başarı hikayesini şu sözlerle özetliyor:

“Başarılı olabilmek için disiplinli bir biçimde çalışılması şart. Zaman zaman yenilgilerimde pes edip bırakmayı bile düşündüm ancak başarılı olacağıma dair inancım benim bu yolda ilerlememi sağladı. ‘Yeter artık bırakıyorum, benden bu kadar’ dediğiniz anda daha büyük bir gayretle çalışmaya devam etmelisiniz. Bu işin en büyük formülü bu bence…”

TEKMEYLE GELEN BAŞARI

Sporda devamlılık sağlamanın özgüvenini arttırdığını söyleyen milli sporcu, “Açık konuşmam gerekirse, sporda devamlılık sağlayıncaya kadar kendimle barışık biri değildim ama şu an olduğum kişi olmaktan çok mutluyum” diyerek taekwondonun hayatına ve kendisine kattığı güzelliklerin altını çizdi.  

Genç yaşında birçok başarıya imza atan ve başarı çıtasını sürekli yükselten genç sporcu, insan hayatının kendine hedefler belirlemesiyle anlamlandığının da farkında…

Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Evleri’nde kalan ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman arkasında hissettiğini dile getiren Rabia Nur Kaya, “Büyükşehir benim evim. Zor günlerimde, kararsız anlarımda hep yanımda hissettim onların desteğini. Ve şunu öğrendim ki birazcık olsun kendinizi düşünüp, kendinize değer veriyorsanız, hayatınızda hedefleriniz olsun, bu hedefleriniz doğrultusunda kazançlarınız, kayıplarınız olsun ama bir şeyler sizin olsun” sözleriyle adeta hayata ve bu spora nasıl tutunduğunu özetliyor.

BAŞKENTLİ GENÇ SPORCU KIZIN BAŞARI ÖYKÜSÜ
BAŞKENTLİ GENÇ SPORCU KIZIN BAŞARI ÖYKÜSÜ
BAŞKENTLİ GENÇ SPORCU KIZIN BAŞARI ÖYKÜSÜ
BAŞKENTLİ GENÇ SPORCU KIZIN BAŞARI ÖYKÜSÜ
BAŞKENTLİ GENÇ SPORCU KIZIN BAŞARI ÖYKÜSÜ