Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT'İN TARİHİ MİRASI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, köklü bir tarihi geçmişi olan Başkent Ankara ile Ankaralı Bilim İnsanlarının hayatlarını, öğretilerini ve ünlü şairlerin şiirlerini anlatan, Başkent'in geçmişten günümüze yaşadığı değişimi, gelişimi aktaran kaynak kitaplar yayınlıyor.

14 Mart 2019 Perşembe 14:15
BAŞKENT'İN TARİHİ MİRASI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAYINLARINA BAŞKENTLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

-ÇOCUKLAR VE ÖĞRENCİLER BAŞTA OLMAK ÜZERE BAŞKENT'İN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASINI ÖĞRENMEK, BAŞKENT'TE GEZİLECEK YERLERİ KEŞFETMEK, MODERN BİLİM ÖNCÜLERİNİN HAYAT HİKAYELERİNİ VE ÖĞRETİLERİNİ ANLAMAK İSTEYEN TÜM BAŞKENTLİLERE BU KİTAPLAR ÜCRETSİZ VERİLİYOR

-BÜYÜKŞEHİR ESERLERİNDEN ALMAK İSTEYENLER, KİTAP DAĞITIM NOKTALARI, İNTERNET ADRESİ ÜZERİNDEN FORM DOLDURARAK YA DA ALO 153 MAVİ MASA’YI ARAYARAK TALEP BAŞVURUSU YAPABİLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, köklü bir tarihi geçmişi olan Başkent Ankara ile Ankaralı Bilim İnsanlarının hayatlarını, öğretilerini ve ünlü şairlerin şiirlerini anlatan, Başkent'in geçmişten günümüze yaşadığı değişimi, gelişimi aktaran kaynak kitaplar yayınlıyor.

Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği yayınların arasında Ankara’nın tarihi, kültürel mirası, gezilecek yerleri, yetiştirdiği önemli şair ve yazarlarının eserleri DVD ekleriyle birlikte yer alıyor.

     ÜCRETSİZ HİZMET

Çocuklar kadar özellikle lise çağındaki öğrencilerin talep ettiği bu yayınlar isteyen herkese ücretsiz olarak veriliyor.

         Okullarda öğrencilerin yararlanabileceği kaynak niteliğindeki bu kitaplar hem kütüphanelerde yerini alırken hem de üniversite öğrencilerinin araştırma dersleri ve tez çalışmaları için büyük katkı sağlıyor.

ANKARA'YA DAİR HERŞEY BU YAYINLARDA

         Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından basılan yayınlarda, Ankara kültürünün gelişmesine katkıları olan önemli kişilerin eserleri kadar tarih, bilim, sanat, kültür ve teknoloji alanlarında yaklaşık 50 türde eser dikkat çekiyor.

         Başkent'in tarihi mirasını öğrenmek, Başkent'te gezilecek yerleri keşfetmek, modern bilimin öncülerinin hayat hikayelerini ve öğretilerini anlamak isteyen Başkentliler, bu eserlerin kalitesi kadar içeriği konusunda da olumlu geri dönüşlerde bulunuyor.

CİLT CİLT KİTAPLAR

         Büyükşehir'in ücretsiz yayınları içerisinde;

Bir Zamanlar Ankara,

Ankara Ahileri ve Eserleri,

Ankaralı Razi ve Divanı,

Hacı Bayram-ı Veli,

Türkiye Anadolu ve Şehir Güzellemeleri-Şiirler

Türkiye/AnadoluVatan ve Şehirlerle Türküler-Şarkılar,

Fotoğraflarla Atatürk,

Malazgirt 1071,

Mehmet Akif Ersoy'dan Safahat, Genç Safahat

Ankara Erenleri 2

Ankara Vilayeti Salnamesi

Çanakkale

Divan-ı İlahiyat

Geleneksel Çocuk Oyunları

Green Ankara

Kasabadan Başkent’e Başkent’ten Metropole Ankara (DVD)

Belgelerle Osmanlı Döneminde Ankara

Osmanlı Padişahları 1-2

Şehr-i Kadim Ankara

Şehr-i Kadim Ankara Belgeseli

Tarihe Yön Veren Zaferlerimiz

Türkülerle Türkiye

Geleneksel Türk Giysileri

Mevlana Gülşeni gibi önemli eserler arasında yer alırken, 5 ciltlik Osmanlı Belgelerinde Ankara, 21 Ciltlik Türkler, 5 Ciltlik Cumhuriyet ve 8 Ciltlik Ankara Tarihi Kültür Dizisi gibi özenle hazırlanan eserlerde en çok okunan ve talep edilen kitaplar.

BAŞKENT'İ KEŞFEDİN

Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı eserler içerisinde sadece Başkentliler için değil Başkent'e gelen yerli ve yabancı turistlerin de yararlanabileceği pek çok yayın bulunuyor.

         Başkent'in gezilecek yerlerinin ve güzelliklerinin anlatıldığı “Ankara Gezi Rehberi” ve “Saklı Ankara” kitapları ve özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği tarihteki “İslam Alimleri Çizgi Roman” serisi en çok ilgi çekenler listesinde yer alıyor.

         Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı eserlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar belediye hizmet binalarındaki sabit kitap dağıtım noktaları, şehrin muhtelif yerlerinde kurulan geçici kitap dağıtım noktalarından kitap temin edebileceği gibi www.ankara.bel.tr adresinden talep formu doldurabiliyor veya Alo 153 Mavi Masa'yı arayarak talep oluşturabiliyor.