08 Mart 2017 Çarşamba 08:28
BAŞKENT ZABITASI'NDAN TÜKETİCİ HAKLARI SEMPOZYUMU (2)

-ZABITA DAİRESİ BAŞKANI KARABUDAK; Amacımız ASLA CEZA YAZMAK DEĞİL. BİZ insanları doğru yola kanalize ederek, haklarını almalaRINI sağlamak İSTİYORUZ”

-“YEREL YÖNETİMLERDE TÜKETİCİ HAKLARININ YERİ” KONULU SEMPOZYUM, İŞBİRLİĞİNİN ARTIRILMASI MESAJIYLA SON BULDU

zbt.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, “Amacımız asla ceza yazmak değil. Biz insanları doğru yola kanalize ederek, haklarını almalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

Karabudak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Zabıta Teşkilatı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce  düzenlenen  “Yerel Yönetimlerde Tüketici Haklarının Yeri” konulu sempozyumda konuştu. Tüketici haklarına verilen önemin Osmanlı’dan gelen bir gelenek olduğunu hatırlatan Karabudak,zabıta teşkilatınca Ankara’da gerçekleştirilen uygulamaları anlattı. Karabudak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tüketici Hakları Denetim Merkez Amirliğimiz, 10.08.2015 tarihinde fiilen kurulmuştur. Amirliğimiz o günden itibaren tüketici hakları alanında yapmış olduğu çalışmalarla halkımıza hizmet veriyor. Amacımız asla ceza yazmak değil. Biz insanları doğru yola kanalize ederek, haklarını almalarını sağlamak istiyoruz. Çalışmalarımızla ve yaptığımız işbirlikleriyle farkındalığımızı ortaya koymak zorundayız. Bunu da en iyi şekilde hep birlikte yapabiliriz.”

Abdurrahman karabudak, zabıtanın varlığını ve tüketici hakları konusundaki rolünü en etkin şekilde hissettirebilmesi için sosyal medya dahil her türlü aracı en etkin şekilde kullanması gerektiğini ve bu yönde çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamil Nazik ise katılımcılara, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun konusunda ayrıntılı bilgi verdi.

İstanbul Zabıtası Tüketici Hakları Birimi Amiri Sinan Kalender ve Ordu Zabıtası Tüketici Hakları Birimi Amiri Kadir Temel de illerinde, tüketici haklarının korunması yönünde gerçekleştirdikleri faaliyetleri örnekleriyle anlattılar.