Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’te İtfaiye Haftası Kutlamaları…

-25 Eylül Cumartesi Sabahı İtfaiye Araç Konvoyunun Kent Turu İle Başlayacak Kutlama Programı, 27 Eylül Pazartesi Günü Kızılay Metro İstasyonunda Açılacak Sergi ve Hafta İçerisinde Ankara’daki İlk ve Orta Öğretim Kurumlarında Gerçekleştirilecek Tatbikatlarla Devam Edecek

24 Eylül 2010 Cuma 06:58
Başkent’te İtfaiye Haftası Kutlamaları…

“İtfaiye Haftası Başkent’te, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca, Ankara’da gerçekleştirilecek kutlama programı, yarın sabah (25 Eylül Cumartesi) itfaiye araçlarından oluşan konvoyun kent turu ile başlayacak.
Yarın sabah saat 10.30’da İskitler’deki İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan hareket edecek ve itfaiye araçlarından oluşacak konvoy, Konya Yolu – AŞTİ – İnönü Bulvarı’nı takip ederek Akay Kavşağı’ndan Atatürk Bulvarı yoluyla Kızılay’a ulaşacak. Buradan  Ziya Gökalp Caddesi’ne girecek olan Konvoy,  Kolej – Dikimevi – Talat Paşa Bulvarı, Ankara Hastanesi önünden geçerek Plevne Caddesi ve Samsun Yolu’ndan İtfaiye Daire Başkanlığı’na geri dönerek kent turunu tamamlayacak.
Kutlama programı kapsamında 27 Eylül Pazartesi günü saat 14.00’ da Kızılay Metro İstasyonu’nda açılacak ve hafta sonuna kadar açık kalacak sergide, Ankara İtfaiyesinin geçmişten günümüze fotoğrafları ile kullandığı bazı araç ve gereç sergilenecek.
Program, hafta boyunca Ankara’daki İlk ve Orta öğrenim kurumlarında gerçekleştirilecek yangın söndürme tatbikatlarıyla devam edecek.
Ankara Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hafta süresince her gün 10 ayrı okulda öğrencilere yangınla mücadele hakkında bilgi verecek.
Daha sonra itfaiye görevlilerinin rehberliğinde gerçekleştirilecek tatbikatta öğrenciler her zaman karşılaşmaları muhtemel yangın tehlikesine karşı ilk müdahale ve yangın söndürme cihazını kullanarak yangın söndürmeyi öğrenecekler.