Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’te “Anneler Günü”yle Birlikte “Avrupa Günü” Coşkusu Yaşanacak...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, “9 Mayıs Avrupa Günü”Nü, Pazar Günü Düzenleyeceği Büyük Bir Şenlikle Kutlayacak -Avrupa Birliği Genel Sekreterliği İle Ortaklaşa Düzenlenen Şenlikte Başkan Gökçek, Devlet Bakanı Ve Başmüzakereci Bağış Ve Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Büyükelçileriyle Pedal Çevirecek -Gençlik Parkı’nda Büyükelçilikler Stantlar Açacak, Film Gösterimleri, Konserler, Tiyatro Ve Dans Gösterileri Düzenlenecek

07 Mayıs 2010 Cuma 03:48
Başkent’te “Anneler Günü”yle Birlikte “Avrupa Günü” Coşkusu Yaşanacak...


Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü’ne denk gelen “9 Mayıs Avrupa Günü”nü büyük bir şenlikle kutlayacak. Başkentliler, gün boyu sürecek şenlikte farklı bir hafta sonu geçirme şansı yakalayacak, müziğe, tiyatroya, sinemaya ve eğlenceye doyacak.

1.JPG
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa düzenlenen ve Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerin büyükelçiliklerinin eşleriyle katılacağı şenliğe; Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ev sahipliği yapacak. Şenlik kapsamında Bakan Bağış, Başkan Gökçek ve büyükelçiler Meclis Parkı’ndan Gençlik Parkı’na kadar bisiklete binerek pedal çevirecek.
-AVRUPA ÖDÜLÜ’NE YAKIŞIR KUTLAMA
Dünyanın dört bir yanından farklı kentlerle kardeş şehir protokolleri imzalayarak barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin güçlendirilip gelişmesine katkı sağlayan ve bu çalışmalarıyla 2009 yılında Avrupa Ödülü alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yine büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Avrupa Günü Şenliği programı, 9 Mayıs Pazar günü, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde saat 11.00’da düzenlenecek kukla gösterisi ile başlayacak. Kukla gösterisi isteğe bağlı olarak gün boyu saat başı tekrarlanacak.
Gençlik Parkı içinde düzenlenen etkinlikler, saat 12.00’da “Neyse Halim Çıksın Falim” adlı kısa filmin gösterimi, büyükelçilikler tarafından hazırlanan stantların kurulması, açık hava gösterileri ve ödüllü sinema filmi Bal’ın gösterimiyle sürecek.
-BÜYÜKELÇİLERLE BİSİKLET TURU
Avrupa Günü kutlamaları çerçevesindeki program kapsamında Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierrini, AB Dönem Başkanlığı adına İspanya Büyükelçisi ve üye ülke büyükelçilerinin eşleri ile katılacağı bisiklet turu da gerçekleştirilecek. Meclis Parkı önünden başlayacak bisiklet turu, Atatürk Bulvarı üzerinde devam edecek ve Gençlik Parkı’nda son bulacak. 
-GENÇLİK PARKI’NDA FİLM GÖSTERİMİ

2.jpg
Bisikletli heyetin Gençlik Parkı’na ulaşmasıyla Avrupa Günü Şenliği’nin resmi açılışı yapılacak. Açılış konuşmalarının ardından heyet, ağaç dikme törenine katılacak, park içerisinde açılan stantları gezecek ve ardından yönetmenlerin katılımıyla gösterimi tekrarlanacak “Neyse Halim Çıksın Falim” ve “Bal” filmlerini izleyecek.
-KONSERLER COŞTURACAK
Şenliğin akşam saatlerinde gerçekleştirilecek bölümünde de Milli Piyango’nun Büyük İkramiye çekilişi yapılacak. Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde devam edecek etkinlikler kapsamında saat 18.30’da Avrupa Günü Resepsiyonu, ardından Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Ferhat Göçer konserleri gerçekleştirilecek.
-GENÇLİK PARKI GÜN BOYU CIVIL CIVIL OLACAK
Avrupa Günü nedeniyle Gençlik Parkı gün boyu hareketli ve cıvıl cıvıl olacak. Büyükelçiliklerin açacağı stantlarda yerel ürünler sergilenecek, açık alan gösterileriyle eğlenceli saatler yaşanacak. Vatandaşlar, Anneler Günü’ne de denk gelen bu özel şenlikte tiyatro, dans, halk oyunları, dinletiler ile farklı bir hafta sonu yaşama imkanı bulacak.