Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, TEKNOKENT YÖNETİCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’i bilimin de merkezi yapan teknokentlerin yetkili isimleriyle bir araya gelerek, “Biz size her türlü desteği vermeye hazırız” çağrısı yaptı.

04 Ekim 2012 Perşembe 04:35
BAŞKAN GÖKÇEK, TEKNOKENT YÖNETİCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK ANKARA’YI BİLİM VE TEKNOLOJİNİN DE MERKEZİ HALİNE GETİREN TEKNOKENTLERİN YÖNETİCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ
- BAŞKAN GÖKÇEK:
“BİLİMİN MERKEZİ ANKARA’DIR VE TEKNOKENTLERDE BİZ BİR NUMARAYIZ”
“BİZİM BÜYÜK ANKARA FESTİVALİNDE SİZE YERİ AYARLARIZ, SİZ DE ŞOVA DAYALI GÖSTERİLER, SUNUMLAR YAPARSINIZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’i bilimin de merkezi yapan teknokentlerin yetkili isimleriyle bir araya gelerek, “Biz size her türlü desteği vermeye hazırız” çağrısı yaptı.
Başkan Gökçek, ODTÜ, Gazi, Hacettepe ve Bilkent Teknokent yöneticileri ile Ala Restoran’da öğle yemeğinde buluştu. Ankara Üniversitesi Teknokent’in yönetici ataması gerçekleşmediği için katılmadığı toplantıda, Başkentin bilim ve teknolojinin de merkezi olarak ulusal ve uluslar arası çapta tanıtımının yapılabilmesi için yeni diyaloglar kuruldu.

“ANKARA ADINA HAVAMIZI ATMAMIZ LAZIM”
teknopark_gn_mdler_400_04102012.jpgAnkara’da çeşitli sektörler, üniversiteler, organize sanayi bölgelerinden yöneticiler ile üst üste toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Gökçek, “Bir de teknokentlerle neler yapabiliriz, bunu konuşalım, diye düşündük. İstanbul’da düzenlenen CEBİT fuarına birlikte gidiyoruz. Ankara adına havamızı bütün Türkiye’ye atmamız lazım” diye konuştu.
Üniversite rektörleri ile daha önce yaptığı toplantıda ortak bir fikirde buluştuklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Bilimin merkezi Ankara’dır ve teknokentlerde biz bir numarayız” dedi.
Bilişim Vadisi için Ankara’nın İstanbul ve Kocaeli ile yarış içerisinde olduğuna vurgu yapan Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Biz kendimizi ispat edecek olursak Bilişim Vadisi bize gelmiş olacak. Arkadaşlarımızın hazırladığı kamu proje pazarı kurulması konusunda belediyeye nasıl bir görev düşüyorsa isteyin yardımcı olalım. Birlikte proje üretelim. Teknokent konusunda sık sık toplantılar yapıp, Ankara’ya bu özelliklerle ARGE çalışmalarının merkezi damgasını vurduralım. “

- OSTİM’E TROMBÜS
Büyükşehir Belediyesi’nin sanayi ile yaptığı işbirliklerine örnekler veren, Teknokent yöneticilerini işbirliğine davet eden Başkan Gökçek, konuklarından olumlu yanıt aldı. OSTİM OSB ile yaptığı bir toplantının detaylarını aktaran Başkan Gökçek, metro inşasının Ulaştırma Bakanlığı’na devredildiğini anımsatarak, 324 vagonun yüzde 50’sinin Ankara’da yapılacağını ifade etti. OSTİM OSB’ye bu yönde yeni öneriler sunduğunu belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Ben de OSTİM’e ‘Bir monoray yapın, Ankara’da işletelim’ demiştim. Çok güzel bir proje ile geldiler; Trombüs, bir nevi troleybüs. Belli bölgeler içinde hatlar var. Bazı bölgelerde de hat kesiliyor, kendi kendine idare ediyor. Prensipte anlaştık. Şartnamesi hazırlanıyor. Hemen ihale edeceğiz. Şaşmaz’dan çıkacak, Batıkent içini dolaşacak, Ostim’e gelecek, oradan İvedik Sanayi’ye geçecek. Seçimden önce inşallah yetişecek.”

- “ANKARA FESTİVALİ’NDE SİZE DEV ÇADIR KURALIM”
Ankara’nın turizmini geliştirmek ve tanıtımını yapma amacıyla güzel işbirliklerine imza atıldığına da dikkat çeken Başkan Gökçek, bu yıl ilki düzenlenen Shopping Fest sayesinde kente 1 milyon turist geldiğini, esnafın gelirinin minimum yüzde 50 civarında arttığını ifade etti. Shopping Fest’in ikincisi için çalışmalara başladıkları bilgisini de veren Başkan Gökçek, “Geçen yıl bazı AVM’ler çok iyi indirimler yaptı, yüzde 50 kar artırdı. Bazıları hiç katılmadı. Bu yıl yeni bir şey düşünüyoruz. ‘Bu mağaza Shopping Fest’e şu kadar indirimle katılıyor’ diye tabelalar koyacağız. Millet indirim olunca o mağazaya gidecek. İster istemez diğerleri de katılmak zorunda kalacak. El birliği ile yapınca netice almamanız mümkün değil. Bu yılki turist hedefimiz 2 milyon. Herkes bir tarafından tutacak” diye konuştu.
Teknokent yöneticilerine de gelecek yılkı Shopping Fest’e destek vermeleri çağrısında bulunan Başkan Gökçek, şu öneride bulundu:
“Bizim Büyük Ankara Festivali de aynı tarihe denk geliyor. Hipodromda size yeri ayarlarız siz de şova dayalı gösteriler, sunumlar yaparsınız. Teknokentin ne noktaya geldiğini gösterin.
Dev çadırlar yaptırayım. Çadırın içine birden çok sunum getirin. Önceden söyleyin, yeter ki haberimiz olsun. 9 gün sürüyor. Siz de oraya koyarsanız şovlarınızı, mükemmel olur, şimdiden kendinizi ayarlayın.”
Başkan Gökçek’in önerisi Teknokent yöneticileri tarafından olumlu karşılandı.

- KONYA YOLU’NA 4’ÜNCÜ ŞERİT
Başkentin bilim merkezleri teknokent temsilcilerinin kente ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Gökçek, artan araç sayısı ile ihtiyaç haline gelen yol genişletme çalışmalarından bahsetti. Oran yolu ile Konya Yolu’nun Ankamall-Türkeş Bulvarı arası bölümünün 4 şeride çıkarılacağı bilgisini veren Başkan Gökçek, “Bir de bizim otobüs uygulamamız olacak, bunun için sarı şeritler çizilecek. Bizim otobüsler dışında giriş yasak olacak. Trafik cezası uygulanacak. Kamera koyacağız. Dördüncü şeridi ekleyelim istedik, otobüsleri oraya yönlendirip, trafiği rahatlatmış olacağız.”
Ankara’da İstanbul gibi metrobüs hattı yapılmasının mümkün olmadığını da vurgulayan Başkan Gökçek, “Bizim o kadar çok sağdan soldan girişimiz var ki... Eskişehir yol kavşağında araçların sağa dönmesi var, kesikli yol yapacağız. Oradan mecburen tıkanarak geçeceğiz” dedi.
Bölünmüş yolda 70 km olan hız sınırını az bulduğunu da ifade eden Başkan Gökçek, limitin 90 kilometreye kadar çıkarılması için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

- “VERİMLİ BİR GÖRÜŞMEYDİ”
Teknokent yetkililerinin görüşlerini ve taleplerini de dinleyen Başkan Gökçek, teknokentlere ortak olabilecekleri bilgisi üzerine “Talep gelmesi durumunda konuyu Belediye Meclisi’mize sunarız” dedi.
Başkan Gökçek, TEK Ankara Platformu tarafından hazırlanan ve üzerinde “Teknolojinin kalbi Ankara, Teknolojinin Başkenti’ne hoş geldiniz” gibi sloganların bulunduğu afiş tasarımlarını da inceleyerek, şehir girişlerine özellikle Havaalanı yolu üzerine bu afişlerin dev bilboardlara yerleştirilebileceğini ifade etti.
Toplantının sonunda konuklarına teşekkür eden Başkan Gökçek, “Özetle biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Somut önerileriniz için de toplanalım. CEBİT’te şova yönelik stantlar kurarsanız çok mutlu olurum. Talep ettiğiniz alanı söyleyin, biz dengeleyip, ayarlayalım. Büyük bir Ankara yazısı altında buluşalım” diye konuştu.
Teşekkür ederek toplantıdan ayrılan Başkentin 5 Teknokentinden 4’ünün temsilcisi ise “Görüşme oldukça verimli geçti, CEBİT’te görüşürüz” dilekleriyle, toplantıdan ayrıldılar.