BASIN AÇIKLAMASI

30 Haziran 2020 tarihinde bazı gazeteler ve sosyal medya hesaplarında, Ankara Kalesi bölgesinde yapımı durdurulan Zabıta Karakolu’nun fotoğrafı paylaşılarak Ankara Büyükşehir Belediyemiz hakkında eleştirel ifadeler yayınlanmıştır.

01 Temmuz 2020 Çarşamba 13:55
BASIN AÇIKLAMASI

Ankara’nın önemli tarihi ve turizm bölgesi olan Kale ve civarında turizme zarar veren muhtelif konularda gelen şikâyetler üzerine önlem almak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından bu alana Zabıta Karakolu yapılması 2018 yılında uygun bulunmuştur.

Ancak uygulama esnasında mevcut yerin bölgenin tarihi ve kültürel dokusuna zarar vereceği tespit edilmiştir. Bu yüzden Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Varlıkları Koruma Kurulu temsilcileri arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde kale ve çevresinin güvenliğini sağlamak üzere 15 metrekarelik Zabıta Karakolu inşaatının bölgedeki otopark alanına taşınmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur