Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Aski’den Su Sayacı Hırsızlığı Uyarısı…

Aski Genel Müdürlüğü Vatandaşlardan “Borcunuz var. Sayaçları Sökeceğiz” Diye Kapıları Çalan Kişilere Karşı Dikkatlı Olmalarını İstedi -Genel Müdür Kılıç, Bu Yöntemle Mamak, Sincan, Gölbaşı, Etimesgut Ve Kazan İlçelerinde 240 Abonenin Sayacının Çalındığını Söyledi -Sayaçların 3 İle 4 Liralık Sarı Metal İçin Çalındığı Bildirildi

08 Şubat 2010 Pazartesi 06:29
Aski’den Su Sayacı Hırsızlığı Uyarısı…

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankaralılardan “Komşunuzun borcu var. Su sayaçlarınızı sökeceğiz” diye ev ve işlerine gelen kişilere karşı dikkatli olmalarını istedi. ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, bu yöntemle Mamak, Sincan, Gölbaşı, Etimesgut ve Kazan ilçelerinden 240 abonenin su sayacının çalındığını söyledi. 
Çalınan sayaçların tamamının mekanik su sayacı olduğunu belirten Kılıç, “Yaptığımız araştırmada sayaçların, üzerindeki sarı metal için çalındığını tespit ettik. Piyasa değeri 3 ile 4 lira arasında değişen bu metali hurdacılara satarak kazanç elde ediyorlar” dedi.  -“BORÇ VAR TÜM SAYAÇLARI ALACAĞIZ”       
       
ASKİ’ye yapılan şikayetler sonucunda hırsızların çok farklı yöntem kullandıklarının belirlendiğini anlatan Kılıç, en ilginç olanının ise ASKİ’den geldiklerini söyleyen kişilerin “Komşunuzun su borcu var. Bu nedenle tüm dairelerin sayaçlarını söküp götüreceğiz” demeleri olduğunu söyledi.
ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, bir kişinin su borcu yüzünden aynı apartmanda oturan diğer abonelerin su sayacının sökülmesi gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığını belirterek, vatandaşların kapılarına gelen bu tip kişilerin mutlaka kimliklerine bakmalarını ve arabalarının plakalarını almaları uyarısında bulundu.    
Çalınan sayaçlardan ancak abonelerin başvurması durumunda haberdar olduklarını kaydeden Kılıç, şöyle dedi:
“Abonelerimiz suların akmaması üzerine yaptıkları kontrollerde sayaçlarının yerinde olmadığını görüyorlar. Böyle bir durumla karşılaşan abonemiz hemen ASKİ’yi arıyor.  Bizim de abonelerin başvurusu doğrultusunda kurum kayıtlarında yaptığımız incelemelerde sayaçların sökülmesi konusunda herhangi bir işlem yapılmadığı belirleniyor. Ve sayaçların hırsızlık amaçlı söküldüğü anlaşılmış oluyor.” 
Özellikle Mamak, Sincan, Gölbaşı, Etimesgut ve Kazan ilçelerinden sayaçlarının söküldüğü şikayetini aldıklarını kaydeden ASKİ Genel Müdürü Kılıç, bu sayaçların ikinci el olarak kullanılmasının mümkün olmadığını, çünkü abonelerin sayaçlarını ASKİ’ye kayıt ettirmelerinin zorunlu olduğunu söyledi.  
        
-240 SU SAYACI ÇALINDI
      
ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, yapılan başvurular neticesinde son aylarda 240 adet sayacın çalındığını tespit ettiklerini belirterek, şunları kaydetti. 
“Abonelerimiz gelen kişilerden herhangi bir işlem yapmadan önce mutlaka görevli kartlarını göstermelerini istesinler.  Şüphelendikleri bir durum olursa da ALO 155 Polis imdat ile Alo 185 nolu telefonlara bildirsinler.”