Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara’da İtfaiye Haftası Kutlamaları…

-İtfaiye Haftası, İtfaiye Araç Konvoyunun Kent Turu İle Başladı… -Ankara İtfaiyesi, Hafta Boyunca İlköğretim Kurumları ve Liselerde Tatbikatlar Düzenleyecek. -27 Eylül Pazartesi Günü Kızılay Metro İstasyonunda Açılacak Olan Sergide İtfaiyenin Geçmişten Günümüze Kullandığı Bazı Araç ve Gereçler Sergilenecek

25 Eylül 2010 Cumartesi 06:52
Ankara’da İtfaiye Haftası Kutlamaları…

1.JPGBaşkent’te İtfaiye Haftası, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait araçlardan oluşan konvoyun gerçekleştirdiği kent turu ile başladı.

Kumanda aracı, 10 arazöz, şnorkel, merdiven aracı, köpük kulesi, kurtarma aracı, su altı kurtarma aracı ile 3 eskort araçtan oluşan konvoy, İskitler’deki İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan hareket ederek, Konya Yolu – AŞTİ – İnönü Bulvarı’nı takip etti. Konvoy daha sonra Akay Kavşağından Atatürk Bulvarı – Ziya Gökalp Caddesi – Kolej – Dikimevi – Talat Paşa Bulvarı’ndan, Ankara Hastanesi önünden geçerek Plevne Caddesi ve Samsun Yolu’ndan İtfaiye Daire Başkanlığı’na geri dönerek kent turunu tamamladı.

Başkent’te yangınla mücadelenin yanı sıra vatandaşın sıkıntıya düştüğü birçok konuda imdadına koşan, gösterdiği performansla Başkent’in haklı gururu olan Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi 25 Eylül  – 1

2.jpgEkim tarihleri arasında gerçekleştireceği kutlamayı Ankaralılarla birlikte yapacak.
Kutlama programı kapsamında 27 Eylül Pazartesi günü saat 14.00’da Kızılay Metro İstasyonu’nda açılacak ve hafta sonuna kadar açık kalacak sergide, Ankara İtfaiyesinin geçmişten günümüze fotoğrafları ile kullandığı bazı araç ve gereçler sergilenecek.
Hafta boyunca, Ankara’daki İlk ve Orta öğrenim kurumlarında gerçekleştirilecek eğitim programı kapsamındaki yangın söndürme tatbikatlarında, günde 10 okul olmak üzere, toplam 50 okulda İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri öğrencilere yangınla mücadele hakkında bilgi verecek.
Daha sonra itfaiye görevlilerinin rehberliğinde gerçekleştirilecek tatbikatta öğrenciler karşılaşmaları muhtemel yangın tehlikesine karşı ilk müdahale ve yangın söndürme cihazını kullanarak yangını söndürmeyi öğrenecekler.

-ALO 110” YANGINA MÜDAHALE İÇİN YETERLİ-
“Alo 110” yangın ihbar hattını aramanın itfaiyenin yangına müdahalesi için yeterli olduğunu ifade eden yetkililer, yangın ihbarında bulunulan adresin doğru ve anlaşılır biçimde verilmesinin yangınla mücadelede çok büyük anlam taşıdığını vurguladılar.  
İtfaiyenin yangın yerine çabuk ulaşarak, yangına anında müdahalesi için, itfaiye araçlarına yol vermenin önemini de hatırlatan yetkililer, vatandaşların panik yapmadan yangın alanını boşaltmasını da, itfaiyenin rahat çalışabilmesinin önemli bir koşulu olduğunu söylediler.