ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN PARKUR HAZIRLIK KURSLARI DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Jandarma, Astsubay Eğitim Merkezi (ASEM) ve Bekçilik sınavlarına katılacak adaylara yönelik 31. dönem başlattığı “Ücretsiz Parkur Hazırlık Kurs” desteğine devam ediyor.

10 Kasım 2023 Cuma 13:27
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN PARKUR HAZIRLIK KURSLARI DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının ortak yürüttüğü ücretsiz sınav hazırlık kurslarına 2023-2024 eğitim döneminde 421 aday başvuruda bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğünün Spor Fiziki Yeterlilik Sınavına hazırlanan adaylar, Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 6 ile 9 ay süren ücretsiz eğitimleri sonucunda yüzde 95 başarı elde ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gereğince özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına meslek edinme konusunda rehberlik etmeye ve kariyer inşasında destek olmayı sürdürüyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının ortak yürüttüğü ücretsiz Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Jandarma, Astsubay Eğitim Merkezi (ASEM) ve Bekçilik sınavlarına katılacak adaylara yönelik başlattığı “Ücretsiz Parkur Hazırlık Kursu” desteğine devam ediyor.

YÜZDE 95 BAŞARI ELDE EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğünün Spor Fiziki Yeterlilik Sınavına hazırlanan adaylar Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 6 ile 9 ay süren ücretsiz eğitimleri sonucunda yüzde 95 başarı elde ediyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla dar gelirli ailelerin çocuklarına destek vermeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, maddi imkansızlıklardan dolayı hazırlık kurslarına katılamayan adaylara 11 Eylül 2023 tarihinden itibaren Sincan Aile Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu’nun kapılarını açtı.

TOPLAM 4 BİN 271 ADAY YARARLANDI

Kurslardan; 2020 yılından bu güne kadar toplam 4 bin 271 aday yararlanırken, 2023-2024 eğitim döneminde ise 421 aday başvuruda bulundu.

ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Artuç,  “Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından beşincisini düzenlemiş olduğumuz POMEM, Jandarma, ASEM, MSÜ ve Bekçiliği sınavları kurslarımız bu dönem 421 kursiyerimiz ile Sincan Aile Yaşam Merkezi salonunda devam etmektedir. Eğitimde fırsat eşitliğini önemseyen Belediyecilik anlayışımızla kurslarımız ücretsiz olup alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz 4 dönemde yüzde 95 başarı oranında kursiyerlerimize hayallerine kavuşmalarında yardımcı olduk” derken, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün ise şunları söyledi: “31. dönem 421 kursiyerimizle Sincan Aile Yaşam Merkezinde eğitimlerimiz başladı. Projemizin mimarı eğitmenlerimizle eşliğinde kursiyerlerimiz eğitim görüyorlar. Sağlık personeli ile yakından takip ediyoruz. Mülakatlarda hem motivasyonlarını artırıyor hem de başarı oranını yükseltmek için eğitimlerimiz devam edecek.”

KURSİYERLERDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz verilen fiziki yeterlilik ve spor parkuru hazırlık kursları Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.

-İrem Sarıoğlu: “Ücretsiz aldığım bu kursun beni başarıya götüreceğini düşünüyorum. Mutluyuz sevinçliyiz arkadaşlarımla birlikte mücadele ediyoruz.”

-Öner Akbaş: “Öncelikle Mansur Başkana teşekkür ederim. Dışarıya göre ücretsiz olması çok avantaj. Uzman hocalarımız ve sağlık personelleri bulunduğu için şanslıyız. Antrenmanlar çok iyi geçiyor. Gayet iyiyiz keyifliyiz. Hem kondisyoner hem de parkur bilgisi olarak gayet disiplinli geçiyor.”

-Metehan Abay: “Hem ücretsiz hem de profesyonel eğitmenlerimiz tarafından kursu alıyoruz. Dışarıda özel kurslar çok pahalı. Burada sağlıklı bir şekilde eğitim alıyoruz.”